Notabene køber nøgleteknologi for fem mio. kr.

Medieselskabet Notabene køber jyske Bransholm & Blæsbjerg og sikrer sig både fodfæste i det jyske og ny markedsføringsmaskine.

Kun halvanden måned efter at det lykkedes internet-markedsførings-selskabet Notabene at hente 10 millioner kroner på First North-børsen, har selskabet brugt halvdelen på nyt firmaopkøb.

Notabene har netop indgivet købstilbud på jyske Bransholm & Blæsbjerg, der også arbejder under navnet Brand2Brand.

Købstilbuddet lyder på godt fem millioner, hvor af de fire millioner ligger i kontanter til ejerne af B&B, mens resten er aktier i Notabene.net.

Massemarkedsføring
Købet skal ikke mindst give Notabene adgang til B&B's såkaldte affiliate-system, der gør det muligt at markedsføre kundernes budskaber på nettet på mange sites samtidig.

– Bransholm & Blæsbjerg har udviklet egen software til håndtering af affiliate-kampagner, og vi har længe været på udkig efter nogle muligheder for at kunne supplere vores forretning med denne mulig, så vi er glade for at have fået dem ombord, siger administrerende direktør i Notabene, Brian Mertz Pedersen.

Grundlægger stopper
Bransholm & Blæsbjerg blev stiftet i 2002 og har 250 - 300 websites i sit annoncenetværk.

Virksomheden har over 150 kunder, der blandt andet tæller Morgenavisen Jyllands-Posten, Debitel og Bonnier-koncernen.

I forbindelse med overtagelsen stopper den ene af de to grundlæggere, nemlig Kenneth Bransholm.

Stillingen som direktør i den jyske afdeling besættes af den anden grundlægger, Jacob Blæsbjerg.

Kenneth Bransholm forklarer selv sin afgang fra selskabet med, at han har lyst til at kaste sig over andre ting.

– Jeg er nok mere en iværksættertype, der kan lide at bygge ting op fra grunden og se dem gro. Jeg har da også nogle ideer til, hvilke veje jeg skal gå, siger han.

Den afgående direktør vil dog ikke præcisere nærmere, men oplyser dog, at det formentlig vil ligge inden for brug af internettet.

Bekymrer ikke
Det bekymrer ikke selskabets nye ejer, at en af de bærende kræfter i selskabet forsvinder.

– Det er klart, at det er noget, som vi har undersøgt meget nøje, men Jacob er en meget dygtig person og har i forvejen haft ansvaret for salgsaktiviteterne, så vi tror ikke, at det kommer til at betyde noget, siger Notabene-direktør Brian Mertz Pedersen.

Øger bundlinie med en million
Bransholm & Blæsbjerg har syv ansatte og havde i 2005 en omsætning på godt 11 millioner kroner og et overskud på godt en kvart million.

Brian Mertz Pedersen har da også positive forventninger til det finansielle bidrag fra det nye selskab.

– Vi forventer, at købet betyder, at vi øger vores omsætning med mellem 12 millioner og 13 millioner kroner og vores bundlinie med en million kroner, siger han.

Handle et sted
Ud over fordele ved fælles administration og et jysk fodfæste peger Brian Mertz på de oplagte fordele, som Notabene nu får, fordi selskabet har sikret sig affiliate systemet.

– Kunderne efterspørger at få en samlet pakke, så de ikke skal henvende sig mange forskellige steder. Tidligere har vi selv skullet ud og shoppe tilbud hjem, men nu kan vi tilbyde det selv, hvilket i sidste ende også bliver billigere for kunden, siger han.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Optimer din forretning med Microsofts splinternye Dynamics 365 Business Central

Microsofts nye generation af intelligente forretningsapplikationer indeholder med blandt andet Microsoft Dynamics 365 Business Central enorme muligheder for at høste værdi af virksomhedens komplekse it-miljø ved øget indsigt, optimering af processer og drift og automatisering. Kom og hør hvordan du høster størst værdi med Microsoft nye, sammenhængende administrations-system ved at optimerer virksomheden mange steder.

28. marts 2019 | Læs mere


Premium
Sådan ser det intelligente drømmekontor ud: Her kæmper 240 mennesker om 150 siddepladser - og de elsker det
I Polys kontor er det lykkedes at klemme 240 ansatte i et kontor med 150 siddepladser. Aligevel er medarbejdertilfredsheden er i den absolutte superliga.
Computerworld
Her er Kinas næste stjernemobil: Huawei P30
Seneste lækkede detaljer om Huaweis næste toptelefon, Huawei P30, lader ikke meget tilbage til fantasien.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.