Ny IP-brancheforening får bred opbakning

Tema: Planerne om en ny brancheforening for leverandører af IP-telefoni får stor opbakning fra branchen. En uge efter invitationen dumpede ind ad brevsprækken har halvdelen takket ja til de indledende drøftelser.

Urimeligt dårlige vilkår og juristeri. Det er bare nogle af årsagerne til, at tidligere TDC Mobil-direktør Jørgen Weber har inviteret en bred vifte af danske IP-selskaber til møde.

På mødet skal det diskuteres, om der skal stiftes en brancheforening for virksomheder, der leverer IP-telefoni.

- Meningen er at finde ud af, om der er andre end mig, der synes at det vil være en god ide, siger Jørgen Weber, der er i dag administrerende direktør i IP-selskabet V2tel.

Hurtig tilbagemelding

Det var i sidste uge, at Jørgen Weber sendte godt 30 invitationer ud, og 15 IP-virksomheder har allerede meldt tilbage, at de meget gerne vil deltage i det stiftende møde.

Det er ifølge Jørgen Weber både større og mindre leverandører, der har meldt positivt tilbage. Hvem det nærmere drejer sig om, vil han dog ikke løfte sløret for.

– Det primære formål med brancheforeningen er at gøre kendskabet til IP-telefoni større. Teknologien er kommet over sine værste børnesygdomme, og vi har alle sammen brug for at kunne signalere, at IP-telefonen er et godt alternativ til den gammeldags telefoni, siger han.

Jørgen Weber gør sig ikke forhåbninger om at kunne konkurrere med de allerstørste, og han mener, at det er en skrøne, at der er gode konkurrencevilkår på teleområdet herhjemme.

Bedre vilkår

Mange af de virksomheder, der leverer IP-telefoni er afhængige af de få, som har en fysisk infrastruktur. De er afhængige af, at linierne de lejer bliver leveret, og at de dur.

– Det handler selvfølgelig også om at få leveret tingene til en ordentlig pris og ordentlige vilkår. Der er så meget juristeri og så mange forbehold, at mange af os, der underskriver aftaler, ikke ved præcist, hvad der bliver aftalt, siger Jørgen Weber.

Han har vanskeligt ved at forstå, at nogle store selskaber kan tilbyde deres erhvervskunder priser, som er lavere end dem, IP-leverandørerne bliver tilbudt. Specielt set i lyset af, at de leverer en større forretning.

– Det handler selvfølgelig om at stå sammen. Små fisk svømmer jo også i stime netop for, at de store fisk skal tro, at det er en anden stor fisk, der kommer svømmende, siger han.

Skulder ved skulder

Som udgangspunkt er det planen, at den nye brancheforening skal stå på egne ben. Om end Jørgen Weber kan fortælle, at han har været i kontakt med større foreninger.

– I første fase hører vi til for os selv. Vi skal først finde ud af, hvor vi står, og hvad vi vil med hinanden. Vi er jo trods alt også konkurrenter, siger han.

Jørgen Weber vil dog ikke udelukke, at det på et senere tidspunkt kan blive aktuelt at slå brancheforeningen sammen med en af de større foreninger, og på den måde få adgang til nogle andre politiske kontakter.

Han understreger, at han ikke er talsmand for branchen, og at der endnu ikke eksisterer nogen IP-brancheforening.

Godt initiativ

– Først og fremmest skal vi finde ud af, hvad der er vi vil, og hvad det er vi ikke vil. Og mødet skal foregå på neutral grund og med en uvildig moderator, siger han.

IDC-analytiker Brian Troelsen synes, at initiativet til en IP-brancheforening er en fornuftig ide.

Han forventer, at det kan være med til at sikre, at der kan opnås en fælles forståelse blandt danske virksomheder af, hvad IP-telefoni kan give af muligheder.

– Det ville heller ikke undre mig, hvis der lå nogle uudtalte planer om, at skabe et fælles fodslag over for myndighederne. De mindre virksomheder kan opnå en større gennemslagskraft, siger Brian Troelsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere