Mandagens aviser om it

Navision sparer sig til overskud. It-selskaber uddeler dummebøder. Ny CSC-platform giver besparelse. Dansk Bank outsourcer it. CSC i beredskab efter doping-mistanke.

Navision sparer sig til overskud

Færre salgs- og marketingtiltag samt rekordsalg giver endelig pote for den Microsoft-division, der bygger på opkøbet af danske Navision. For første gang, siden Microsoft i 2001 og 2002 betalte op imod 20 milliarder kroner for danske Navision, giver satsningen nu overskud for et fuldt kalenderår. Overskuddet er kommet i hus som en konsekvens af, at Microsoft har neddroslet investeringerne i divisionens salgs- og marketingaktiviteter med knap en halv milliard kroner alene i fjerde kvartal. Hvis spareplanen ikke var blevet gennemført, ville årets beskedne overskud på 142 millioner kroner i stedet være vendt til et underskud på 188 millioner kroner. (Børsen)

It-selskaber uddeler dummebøder

Software-leverandører tildeler i stigende grad deres kunder dummebøder i form af ekstraregninger på grund af rod i software-licenserne. Kontrakterne er blevet for komplekse at gennemskue, og det giver fejl på både leverandør- og kundesiden. Eksempelvis har IBM givet CSC en uberettiget ekstraregning på software-licenser på et større beløb, der ifølge CSC-direktør Steen Rasmussen var helt ude i skoven. Ofte er licensbøderne dog berettiget, når kontrakterne gås efter. (Berlingske Tidende)

Ny CSC-platform giver besparelse

En ny it-platform til det danske it-driftscenter hos it-leverandøren CSC sparer selskabet for et mindre trecifret millionbeløb over en treårig periode, viser beregninger fra leverandøren IBM. IBM's motiv for at vise vejen til de store besparelser er udsigten til at kunne tjene på en nødvendig udskiftning af maskinparken. CSC har således investeret lidt mere, end der spares i moderniseringen. (Berlingske Tidende)

Dansk Bank outsourcer it

Danske Bank har indgået kontrakt med ITC Infotech i Bangalore i Indien om et nyt it-center. Centret får 50 medarbejdere. Baggrunden er mangel på arbejdskraft i Danmark. (Berlingske Tidende)

CSC i beredskab efter doping-mistanke

Da cykelrytteren Ivan Basso fra Team CSC blev mistænkt for doping i Tour de France-opstarten, satte it-virksomheden bag sponsoratet det store apparat i gang. Topchef for CSC Skandinavien, Pete M. George, blev fløjet til Strasbourg for at sende et signal om, at CSC bakkede op trods den dårlige omtale. Ifølge kontrakten kan CSC trække sig, hvis der er foregået systematisk doping på cykelholdet. (Jyllands-Posten)

Få automatisk dagens avisresumeer sendt til din indbakke hver morgen. Opret dig som bruger på Computerworld.dk og sæt "Dagens aviser om it" på overvågning med Computerworld Nyhedsovervågning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere