Hackere frigiver sikkert chat-program

Scatterchat er navnet på chat-software, som gratis kan downloades af alle, der ønsker at anonymisere deres kommunikation og benytte sig af sikre filoverførsler.

Hacktivismo, en international gruppe af hackere, menneskerettigheds-forkæmpere, advokater og sikkerheds-eksperter har netop frigivet Scatterchat.

Det er chat-software, der bygger på den udbredte chat-klient Gaim.

Det open source-baserede program Scatterchat er ifølge en pressemeddelese fra Hacktivismo udviklet til menneskerettigheds-aktivister og systemkritikere i lande, som udøver internetcensur og overvågning.

Almindelige brugere
Scatterchat er rettet mod den ikke-tekniske bruger og kræver ikke kompliceret opsætning.

Programmet sørger for at sikre kommunikationen mellem de involverede pc'er ved at benytte sig af kraftig kryptering af hele kommunikationsvejen.

Ifølge chefudvikler J. Salvatore Testa II rummer Scatterchat meget effektive sløringsmetoder.

- Den anonymisering og kryptering som Scatterchat indeholder, sikrer at både aktivistens identitet og hans beskeder forbliver et mysterie, selv for totalitære regimer med mange midler, siger han ifølge en pressemeddelse fra Hacktivismo.

Anvender hemmeligt netværk
Den væsentligste sikring af kommunikationen opnår udviklerne bag programmet ved at benytte det sikrede kommunikationsnetværk TOR.

TOR er et diskret netværk oprettet af den amerikanske borgerrettighedsbevægelse Electronic Frontier Foundation (EFF) for at beskytte brugerne at netværket mod trafikanalyser, en form for netværksovervågning, som kan afsløre både kommunikationens indhold og hvilke personer, der kommunikerer med hinanden.

Netværket er EFF's svar på navnlig den omfattende censur og overvågning af internettet, som Kina praktiserer i stor skala.

Hackergruppen har offentliggjort kildeteksten til softwaren på sin hjemmeside, hvor kan man i øjeblikket også downloade en Windows-udgave. Linux- og Mac-udgaver er angiveligt på vej.

Download af Scatterchat

EFF's TOR-netværk


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Blockchain: Fremtidens betalingsløsninger

Blockchain-teknologien er på vej ind i betalingsmiljøerne og har potentialet til at sikre og effektivisere betalingsmetoderne i høj grad. Potentialet er enormt. Men hvordan kommer du i gang? Og hvordan finder du de lavthængende frugter? Det får du svar på på dette Computerworldevent

21. marts 2019 | Læs mere


Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Premium
Tradeshift bliver alligevel i Danmark efter ændringer af ny overvågningslov: “Tvangselementet eksisterer stadigvæk, men det er fint nok i forhold til rigets sikkerhed”
Den danske milliardvirksomhed Tradeshift åndede lettet op i sidste uge, da man kunne konstatere, at regeringen havde indgået en politisk aftale om en ny lov for Center for Cybersikkerhed. For Tradeshift har tidligere truet med at forlade landet på grund af loven.
Computerworld
Google slipper første version af Android 10 løs: Her er de vigtigste nyheder
Tiende version af styresystemet Android er ude i sin første betaversion: Her er de nye funktioner, som systemsoftwaren vil byde på.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Hvem roder rundt i dit datacenter. Du aner det ikke, vel?
Synligheden og sikkerheden i datacenteret, når en hacker er kommet udenom den dyre perimeter sikkerhed, er ikke noget mange har et godt svar på. Ofte bliver pengene brugt på at bygge mur og grave voldgrav så fjenden ikke kan komme ind. Mange er allerede kompromitteret. Fjenden har allerede agenter på indersiden. Hvad kan du så gøre? Du skal ændre måden du tænker sikkerhed på! I dette whitepaper kan du læse om hvordan du, sammen med Atea, opnår synlighed og automatiseret trusselshåndtering i et datacenter med Palo Alto Networks og VMware NSX.