Hackere frigiver sikkert chat-program

Scatterchat er navnet på chat-software, som gratis kan downloades af alle, der ønsker at anonymisere deres kommunikation og benytte sig af sikre filoverførsler.

Hacktivismo, en international gruppe af hackere, menneskerettigheds-forkæmpere, advokater og sikkerheds-eksperter har netop frigivet Scatterchat.

Det er chat-software, der bygger på den udbredte chat-klient Gaim.

Det open source-baserede program Scatterchat er ifølge en pressemeddelese fra Hacktivismo udviklet til menneskerettigheds-aktivister og systemkritikere i lande, som udøver internetcensur og overvågning.

Almindelige brugere
Scatterchat er rettet mod den ikke-tekniske bruger og kræver ikke kompliceret opsætning.

Programmet sørger for at sikre kommunikationen mellem de involverede pc'er ved at benytte sig af kraftig kryptering af hele kommunikationsvejen.

Ifølge chefudvikler J. Salvatore Testa II rummer Scatterchat meget effektive sløringsmetoder.

- Den anonymisering og kryptering som Scatterchat indeholder, sikrer at både aktivistens identitet og hans beskeder forbliver et mysterie, selv for totalitære regimer med mange midler, siger han ifølge en pressemeddelse fra Hacktivismo.

Anvender hemmeligt netværk
Den væsentligste sikring af kommunikationen opnår udviklerne bag programmet ved at benytte det sikrede kommunikationsnetværk TOR.

TOR er et diskret netværk oprettet af den amerikanske borgerrettighedsbevægelse Electronic Frontier Foundation (EFF) for at beskytte brugerne at netværket mod trafikanalyser, en form for netværksovervågning, som kan afsløre både kommunikationens indhold og hvilke personer, der kommunikerer med hinanden.

Netværket er EFF's svar på navnlig den omfattende censur og overvågning af internettet, som Kina praktiserer i stor skala.

Hackergruppen har offentliggjort kildeteksten til softwaren på sin hjemmeside, hvor kan man i øjeblikket også downloade en Windows-udgave. Linux- og Mac-udgaver er angiveligt på vej.

Download af Scatterchat

EFF's TOR-netværk


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til EU's persondataforordning: It-opgaver, ansvar og teknologiske muligheder

EU's persondataforordning træder i kraft 25. maj 2018, og det er en stor opgave at få gjort it-setuppet i organisationerne klar. Få overblik over regler og konsekvenser for it-afdelingen og virksomhedens it-ansvarlige, samt indblik i en stribe teknologier, der kan hjælpe til at efterleve kravene.

22. august 2017 | Læs mere


Bliv klar til EU's persondataforordning: It-opgaver, ansvar og teknologiske muligheder

EU's persondataforordning træder i kraft 25. maj 2018, og det er en stor opgave at få gjort it-setuppet i organisationerne klar. Få overblik over regler og konsekvenser for it-afdelingen og virksomhedens it-ansvarlige, samt indblik i en stribe teknologier, der kan hjælpe til at efterleve kravene.

24. august 2017 | Læs mere


Sikkerhed på netværk, firewall, routere: Få styr på din infrastruktur

Netværk, routere og firewall er meget kritiske elementer, når det handler om at beskytte sig mod angreb. Seminaret sætter fokus på, hvordan din virksomhed kan beskytte sig bedre mod alt fra DDoS-angreb til hackere og malware. Mød nogle af de førende sikkerhedsleverandører og sikkerhedseksperter, der kan hjælpe dig med at beskytte din infrastruktur. Få inspiration til kommende investeringer og strategiske overvejelser.

29. august 2017 | Læs mere

mest debaterede artikler

Computerworld
Et halvt år efter kæmpe nytårs-nedbrud hos YouSee: Her er status på politiets efterforskning af 51-årig mands rolle
Københavns Politi har nu i næsten et halvt år efterforsket det store YouSee-nedbrud, der gav sort skærm nytårsaften og særligt en 51-årig mands rolle i sagen. Her er status.
CIO
Professor: Minimal risiko for kæmpebøder til virksomheder når EU-persondataforordningen træder i kraft
De danske virksomheder slipper for økonomiske huskekager, hvis de ikke overholder persondataforordningen, når den træder i kraft til maj næste år, vurderer professor.
Comon
Nye tal afslører: Hver anden dansker har en iPhone
Danmark er Apple-land, når det kommer til smartphones. Ny dansk undersøgelse viser, at halvdelen af alle danskere har en iPhone.
Job & Karriere
Se listen: Disse it-folk bliver ansat på stedet - cheferne skriger efter helt bestemte it-kompetencer
Der er en markant mangel på it-folk med helt bestemte kompetencer samtidig med, at it-cheferne er i gang med at øge bemandingen i it-organisationerne. Se listen med de mest efterspurgte it-kompetencer netop nu.
White paper
Stor undersøgelse: Det forventer danske it-folk på jobbet
I samarbejde med it-jobbank har Computerworld undersøgt, hvad it-folk lægger vægt på i et job. Flere end 2.000 it-folk deltog blandt Computerworlds og it-jobbanks brugere i juli og august måned 2016.