Hackere frigiver sikkert chat-program

Scatterchat er navnet på chat-software, som gratis kan downloades af alle, der ønsker at anonymisere deres kommunikation og benytte sig af sikre filoverførsler.

Hacktivismo, en international gruppe af hackere, menneskerettigheds-forkæmpere, advokater og sikkerheds-eksperter har netop frigivet Scatterchat.

Det er chat-software, der bygger på den udbredte chat-klient Gaim.

Det open source-baserede program Scatterchat er ifølge en pressemeddelese fra Hacktivismo udviklet til menneskerettigheds-aktivister og systemkritikere i lande, som udøver internetcensur og overvågning.

Almindelige brugere
Scatterchat er rettet mod den ikke-tekniske bruger og kræver ikke kompliceret opsætning.

Programmet sørger for at sikre kommunikationen mellem de involverede pc'er ved at benytte sig af kraftig kryptering af hele kommunikationsvejen.

Ifølge chefudvikler J. Salvatore Testa II rummer Scatterchat meget effektive sløringsmetoder.

- Den anonymisering og kryptering som Scatterchat indeholder, sikrer at både aktivistens identitet og hans beskeder forbliver et mysterie, selv for totalitære regimer med mange midler, siger han ifølge en pressemeddelse fra Hacktivismo.

Anvender hemmeligt netværk
Den væsentligste sikring af kommunikationen opnår udviklerne bag programmet ved at benytte det sikrede kommunikationsnetværk TOR.

TOR er et diskret netværk oprettet af den amerikanske borgerrettighedsbevægelse Electronic Frontier Foundation (EFF) for at beskytte brugerne at netværket mod trafikanalyser, en form for netværksovervågning, som kan afsløre både kommunikationens indhold og hvilke personer, der kommunikerer med hinanden.

Netværket er EFF's svar på navnlig den omfattende censur og overvågning af internettet, som Kina praktiserer i stor skala.

Hackergruppen har offentliggjort kildeteksten til softwaren på sin hjemmeside, hvor kan man i øjeblikket også downloade en Windows-udgave. Linux- og Mac-udgaver er angiveligt på vej.

Download af Scatterchat

EFF's TOR-netværk


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Kunstig intelligens og automatisering: Sådan kommer du i gang

En ny generation af langt mere intelligente og automatiserede it-løsninger har meldt deres ankomst på markedet. Disse vil i de kommende år fuldstændig forandre, hvordan it kan understøtte og forandre virksomheder og hele markeder. Men hvordan kommer man i gang med at udnytte kunstig intelligens og automatisering i virksomheden? Kom og få en række konkrete bud på, hvordan man gør.

30. marts 2017 | Læs mere


Computerworld Summit 2017

Den teknologiske udvikling buldrer afsted. Din organisation skal være digital. Den skal være sikker. Og så skal den være tilstrækkelig omstillingsparat til at møde den fremtid, som ingen rigtigt kender. Summit 2017 sætter fokus på de nye teknologier, forretnings- og driftsmodeller, og giver dig inspiration til, hvordan de kan give den maksimale værdi i din virksomhed.

04. april 2017 | Læs mere


Bedre arbejdsgange og bedre sikkerhed: Sådan får du mere ud af dine printere

Printerne er dyre maskiner, og området udviklet sig hastigt over mod stedse mere avancerede og tæt forbundne løsninger. Inden længe vil vi også begynde at se 3D-printere vinde indpas i virksomhederne. På dette How To seminar kan du se de bedste printer-løsninger på markedet lige nu ? og ikke mindst høre, hvordan du bedste muligt sikrer din printer mod cyberkriminelle, da printere er et oplagt mål.

25. april 2017 | Læs mere


Computerworld
Derfor skifter NemID navn til MitID: Lægger op til stort opgør med Nets og papkortet
Den næste generation af NemID får navneforandring til MitID. Læs her, hvornårMitID ser dagens lys, og hvad du kan forvente af den kommende løsning.
CIO
Grundfos opretter ny topstilling - her er selskabets nye 'head of digital transformation'
Pumpegiganten Grundfos i stor oprustning med it og digitalisering. Seneste tiltag er en ny topstilling i koncernen, hvor der netop er ansat en 'head of digital transformation.'
Comon
Top 5: De bedste spil baserede på film
Film, der bliver til spil, bliver enten fantastisk eller en fadæse. Her er de fem bedste spil baseret på en spillefilm
Channelworld
Ny EG-direktør har en plan: Sådan skal EG vokse sig større og endnu mere profitabel
Interview: Mikkel Bardram er ny administrerende direktør i EG. Selvom EG nu har 2.000 ansatte og en omsætning på 1,8 milliarder kroner, er der potentiale for endnu mere, mener den nye direktør.
White paper
Case: Uafhængig rådgivning bragte uventet navn på banen for Icopal
Icopal lyttede til uafhængig rådgivning fra Kompetera, og det bragte et uventet navn inden for storage på banen, da man skulle udskifte det gamle storagesystem.