Enhedslisten spørge-bombarderer Sander

Enhedslistens Per Clausen tegner sig alene for 71 af de 186 spørgsmål, som videnskabsminister Helge Sander (V) har svaret på i årets første seks måneder. Det handler om at udstille ministerens mangel på argumenter, mener Per Clausen.

Åbne standarder, registrering af borgere, bredbånd til statsansatte, hjemmesiders tilgængelighed og nethandel.

Listen over de såkaldte §20-spørgsmål til videnskabsminister Helge Sander (V) fra politikerne i Folketinget i årets første seks måneder er 186 spørgsmål lang.

Emnerne omfatter blandt andet it, tele, universiteterne og forskning.

Enhedslisten topper
Den absolutte topscorer på spørgersiden er Enhedslistens Per Clausen.

Med 71 spørgsmål i årets første seks måneder tegner han sig alene for knap 40 procent af alle de spørgsmål, som Helge Sander og flokken af embedsmænd har svaret på.

- Helge Sander har det med at svare, at alt går godt, og at der ingen problemer er, uanset hvad man spørger om, så øvelsen går ud på at sætte fokus på bestemte områder og udstille, når der mangler argumenter bag ministerens politik, siger Per Clausen.

Når Per Clausen scorer højt på antallet af spørgsmål til ministeren, er det dog ikke alene på grund af en større spørgelyst end de øvrige politikere.

Topplaceringen skyldes også, at Per Clausen dækker stort set alle emner på Helge Sanders område, mens de større partier typisk har delt områderne mellem flere medlemmer.

Åbne standarder
Per Clausen fremhæver selv spørgsmål om offentlig-it og åbne standarder, som emner, der sammen med universiteternes fremtid har trukket mange spørgsmål.

- Spørgsmålene er med til at sætte fokus på, at der i enkelte tilfælde kan være flertal for en anden politik, end den regeringen fremlægger. Det har vi set på spørgsmålet om åbne standarder, siger Per Clausen.

Han henviser til, at et flertal i Folketinget efter længere tids politisk tovtrækkeri i maj nåede til enighed om en beslutning om åbne standarder i det offentliges it-systemer.

Udover Per Clausen har SF's Morten Homann også været flittig med spørgsmålene. Han tegner sig med 28 spørgsmål alene for knap 20 procent af spørgsmålene til Helge Sander i årets første seks måneder.

S og SF følger efter
I lighed med Per Clausen er det blandt andet universiteternes forhold, der har udløst mange spørgsmål fra Morten Homann.

- Jeg håber, at mine spørgsmål er med til at sætte fokus på de negative konsekvenser af ministerens politik, så den bliver trukket i en anden retning, siger Morten Homann.

Således tegner der sig nu eksempelvis muligheder for et politisk flertal mod Helge Sanders ønske om at fusionere IT-Univesitetet med Københavns Universitet.

Målet på partier har Enhedslisten stillet flest spørgsmål til Helge Sander i årets første seks måneder. På de næste pladser følger Socialdemokraterne, SF, Det Radikale Venstre og Dansk Folkeparti.

Medlemmerne af regeringspartierne Venstre og Det Konservative Folkeparti har ikke fundet anledning til at stille §20-spørgsmål til Helge Sander i årets første seks måneder.


Antal §20-spørgsmål til Sander i årets første seks måneder

Enhedslisten - 73 spørgsmål
Socialdemokraterne - 35 spørgsmål
SF - 33 spørgsmål
De Radikale Venstre - 24 spørgsmål
Dansk Folkeparti - 21 spørgsmål
Venstre - 0 spørgsmål
Det Konservative Folkeparti - 0 spørgsmål


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Business intelligence: Selvbetjening og automatisering styrker din BI-løsning

En ny generation af løsninger inden for business intelligence og analytics skaber helt nye muligheder for, at man kan anvende analyserne mere aktivt i dagligdagen til at styrke forretningen.

21. august 2018 | Læs mere


Content management: Optimér din digitale tilstedeværelse på tværs af platforme

Et velfungerende CMS-system er fundamentet under enhver organisations digitale tilstedeværelse. Med det rigtige CMS kan du øge effektiviteten, få bedre kontakt til dine kunder og medarbejdere og optimere mange processer. På dette formiddagsseminar får du præsenteret nogle af de bedste CMS-løsninger i markedet lige nu.

22. august 2018 | Læs mere


Infrastruktur – on premise, outsourcing eller cloud?

Det er vigtigere end nogensinde at have et stabilt, effektivt og sikkert it-driftsmiljø. Hør om de nyeste teknologier og løsninger. Hør også om de nyeste cloudløsninger der muliggør Infrastruktur as a Service (IaaS), samt mulighederne for outsourcing. På det gratis formiddagsseminar bliver du klædt på til at træffe de afgørende beslutninger om fremtidens infrastruktur i din virksomhed.

23. august 2018 | Læs mere


Premium
Margrethe Vestager ramte ikke Google der, hvor det for alvor gør ondt. Men hun kan nå det endnu
ComputerViews: Googles aktionærer havde blot et skuldertræk til overs for EU's rekordstore bøde på 32 milliarder kroner. Her er en række bud på, hvad EU kan gøre, hvis Google og andre tech-giganter skal rammes, hvor det for alvor gør ondt.
Computerworld
Google svarer igen på Vestagers rekordbøde: Truer med at tage betaling for Android
Google kan begynde at tage penge for Android, der indtil nu har været gratis. Den trussel kommer fra Google i kølvandet på selskabets 32 milliarder-store bøde fra EU.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.
White paper
Du slipper ikke … digitaliseringen rammer også dig og din virksomhed. Men gå ikke i panik, for de fundamentale færdigheder er (næsten) de samme som altid
Hvordan slipper industrivirksomheder i alle størrelser igennem det minefelt af markedskræfter, stadig mere krævende digitale kunder, konkurrencepres og digitale forventninger? Nøglen er at begynde med det fundamentale. Mennesker, smidige processer, digitalt lederskab og tilfredse kunder. Læs dette whitepaper fra Columbus med bidrag fra eksperter og få indsigt i relevant benchmarking. 24 sider på engelsk.