Enhedslisten spørge-bombarderer Sander

Enhedslistens Per Clausen tegner sig alene for 71 af de 186 spørgsmål, som videnskabsminister Helge Sander (V) har svaret på i årets første seks måneder. Det handler om at udstille ministerens mangel på argumenter, mener Per Clausen.

Åbne standarder, registrering af borgere, bredbånd til statsansatte, hjemmesiders tilgængelighed og nethandel.

Listen over de såkaldte §20-spørgsmål til videnskabsminister Helge Sander (V) fra politikerne i Folketinget i årets første seks måneder er 186 spørgsmål lang.

Emnerne omfatter blandt andet it, tele, universiteterne og forskning.

Enhedslisten topper
Den absolutte topscorer på spørgersiden er Enhedslistens Per Clausen.

Med 71 spørgsmål i årets første seks måneder tegner han sig alene for knap 40 procent af alle de spørgsmål, som Helge Sander og flokken af embedsmænd har svaret på.

- Helge Sander har det med at svare, at alt går godt, og at der ingen problemer er, uanset hvad man spørger om, så øvelsen går ud på at sætte fokus på bestemte områder og udstille, når der mangler argumenter bag ministerens politik, siger Per Clausen.

Når Per Clausen scorer højt på antallet af spørgsmål til ministeren, er det dog ikke alene på grund af en større spørgelyst end de øvrige politikere.

Topplaceringen skyldes også, at Per Clausen dækker stort set alle emner på Helge Sanders område, mens de større partier typisk har delt områderne mellem flere medlemmer.

Åbne standarder
Per Clausen fremhæver selv spørgsmål om offentlig-it og åbne standarder, som emner, der sammen med universiteternes fremtid har trukket mange spørgsmål.

- Spørgsmålene er med til at sætte fokus på, at der i enkelte tilfælde kan være flertal for en anden politik, end den regeringen fremlægger. Det har vi set på spørgsmålet om åbne standarder, siger Per Clausen.

Han henviser til, at et flertal i Folketinget efter længere tids politisk tovtrækkeri i maj nåede til enighed om en beslutning om åbne standarder i det offentliges it-systemer.

Udover Per Clausen har SF's Morten Homann også været flittig med spørgsmålene. Han tegner sig med 28 spørgsmål alene for knap 20 procent af spørgsmålene til Helge Sander i årets første seks måneder.

S og SF følger efter
I lighed med Per Clausen er det blandt andet universiteternes forhold, der har udløst mange spørgsmål fra Morten Homann.

- Jeg håber, at mine spørgsmål er med til at sætte fokus på de negative konsekvenser af ministerens politik, så den bliver trukket i en anden retning, siger Morten Homann.

Således tegner der sig nu eksempelvis muligheder for et politisk flertal mod Helge Sanders ønske om at fusionere IT-Univesitetet med Københavns Universitet.

Målet på partier har Enhedslisten stillet flest spørgsmål til Helge Sander i årets første seks måneder. På de næste pladser følger Socialdemokraterne, SF, Det Radikale Venstre og Dansk Folkeparti.

Medlemmerne af regeringspartierne Venstre og Det Konservative Folkeparti har ikke fundet anledning til at stille §20-spørgsmål til Helge Sander i årets første seks måneder.


Antal §20-spørgsmål til Sander i årets første seks måneder

Enhedslisten - 73 spørgsmål
Socialdemokraterne - 35 spørgsmål
SF - 33 spørgsmål
De Radikale Venstre - 24 spørgsmål
Dansk Folkeparti - 21 spørgsmål
Venstre - 0 spørgsmål
Det Konservative Folkeparti - 0 spørgsmål


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

23. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens It service management: Optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

24. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav?

Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav? Fokus for de fleste virksomheder er på at være på forkant med den digitale udvikling, der går stærkere end nogensinde tidligere. Cisco ved om nogen hvor vigtigt det er at kunne levere ”customer experience” på tværs af teknologiske platforme og med en agilitet der matcher den øgede konkurrence.

01. november 2018 | Læs mere


Premium
Kendt dansk trafik-app virker igen som før: Har lukket ned for Frank Rasmussens adgang til data
Interview: Saphe har stoppet for telerigmanden Frank Rasmussens adgang til trafik-appens data. Det er sket på utraditionel vis, men betyder, at Fartkontrol.nu-appen igen fungerer som før. "Beskyldningerne var rigtige nok, men vi har lukket ned, så vi kan se, at Hopper ikke tager vores data længere," lyder det fra Saphe.
Computerworld
Google indfører Android-gebyr efter kæmpe EU-bøde: Android-producenter skal nu betale for brug af Google-tjenester
Efter sommerens kæmpe EU-bøde indfører Google licensbetaling for Android-producenters brug af blandt andet Play Store. Men "Android vil forblive gratis og open source," lyder det fra selskabet.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
Gartners anbefalinger til at højne din virksomheds it-sikkerhed
Du har en strategi om at sikre din virksomheds data - og i den kæde kan medarbejderne udgøre det svage led. Men der er mange ting, du kan gøre. Læs dette whitepaper fra Gartner, som giver dig netop de råd, du måske står og mangler. Du kan også se, hvilke løsninger Gartner anbefaler til at højne it-sikkerheden.