Enhedslisten spørge-bombarderer Sander

Enhedslistens Per Clausen tegner sig alene for 71 af de 186 spørgsmål, som videnskabsminister Helge Sander (V) har svaret på i årets første seks måneder. Det handler om at udstille ministerens mangel på argumenter, mener Per Clausen.

Åbne standarder, registrering af borgere, bredbånd til statsansatte, hjemmesiders tilgængelighed og nethandel.

Listen over de såkaldte §20-spørgsmål til videnskabsminister Helge Sander (V) fra politikerne i Folketinget i årets første seks måneder er 186 spørgsmål lang.

Emnerne omfatter blandt andet it, tele, universiteterne og forskning.

Enhedslisten topper
Den absolutte topscorer på spørgersiden er Enhedslistens Per Clausen.

Med 71 spørgsmål i årets første seks måneder tegner han sig alene for knap 40 procent af alle de spørgsmål, som Helge Sander og flokken af embedsmænd har svaret på.

- Helge Sander har det med at svare, at alt går godt, og at der ingen problemer er, uanset hvad man spørger om, så øvelsen går ud på at sætte fokus på bestemte områder og udstille, når der mangler argumenter bag ministerens politik, siger Per Clausen.

Når Per Clausen scorer højt på antallet af spørgsmål til ministeren, er det dog ikke alene på grund af en større spørgelyst end de øvrige politikere.

Topplaceringen skyldes også, at Per Clausen dækker stort set alle emner på Helge Sanders område, mens de større partier typisk har delt områderne mellem flere medlemmer.

Åbne standarder
Per Clausen fremhæver selv spørgsmål om offentlig-it og åbne standarder, som emner, der sammen med universiteternes fremtid har trukket mange spørgsmål.

- Spørgsmålene er med til at sætte fokus på, at der i enkelte tilfælde kan være flertal for en anden politik, end den regeringen fremlægger. Det har vi set på spørgsmålet om åbne standarder, siger Per Clausen.

Han henviser til, at et flertal i Folketinget efter længere tids politisk tovtrækkeri i maj nåede til enighed om en beslutning om åbne standarder i det offentliges it-systemer.

Udover Per Clausen har SF's Morten Homann også været flittig med spørgsmålene. Han tegner sig med 28 spørgsmål alene for knap 20 procent af spørgsmålene til Helge Sander i årets første seks måneder.

S og SF følger efter
I lighed med Per Clausen er det blandt andet universiteternes forhold, der har udløst mange spørgsmål fra Morten Homann.

- Jeg håber, at mine spørgsmål er med til at sætte fokus på de negative konsekvenser af ministerens politik, så den bliver trukket i en anden retning, siger Morten Homann.

Således tegner der sig nu eksempelvis muligheder for et politisk flertal mod Helge Sanders ønske om at fusionere IT-Univesitetet med Københavns Universitet.

Målet på partier har Enhedslisten stillet flest spørgsmål til Helge Sander i årets første seks måneder. På de næste pladser følger Socialdemokraterne, SF, Det Radikale Venstre og Dansk Folkeparti.

Medlemmerne af regeringspartierne Venstre og Det Konservative Folkeparti har ikke fundet anledning til at stille §20-spørgsmål til Helge Sander i årets første seks måneder.


Antal §20-spørgsmål til Sander i årets første seks måneder

Enhedslisten - 73 spørgsmål
Socialdemokraterne - 35 spørgsmål
SF - 33 spørgsmål
De Radikale Venstre - 24 spørgsmål
Dansk Folkeparti - 21 spørgsmål
Venstre - 0 spørgsmål
Det Konservative Folkeparti - 0 spørgsmål


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Salg, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger inden for CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

23. januar 2018 | Læs mere


Få succes med customer experience

Fremtidens kunder skal vindes med den bedste kundeoplevelse. Vi sætter fokus på, hvordan I kommer i gang med at give bedre oplevelser til jeres kunder og brugere. Kom og hør om forretningsmodeller, centrale begreber og værktøjer som brugervenlighed, brugerrejser, betalingsløsninger og alle de andre centrale områder, som du forventes at have styr på, når kunderne skal sikres den nødvendige 5-stjernede oplevelse.

25. januar 2018 | Læs mere


It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

30. januar 2018 | Læs mere


Computerworld
Med ny iOS-opdatering vil du selv kunne slå udskældt batterifunktion fra på din iPhone
Apple har sænket ydeevnen på ældre iPhones for at få batteriet til at holde længere, men nu fortæller Tim Cook, at du i fremtiden selv kan slå funktionen fra.
CIO
Opråb til ERP-leverandørerne: Stram op - I opfører jer uanstændigt
Klumme: Hvorfor kan ERP-projekter ikke leveres til fastpris ligesom andre systemer? Hvordan kan ERP-leverandørerne slippe afsted med at opføre sig uanstændigt? ERP-leverandørerne har et alvorligt problem og er nødt til at gøre det bedre. Se nogle af mine vilde eksempler fra den danske it-branche her.
Comon
LG stopper al udvikling af LG G7: Begynder helt forfra få måneder før lancering
Ifølge et velanset koreansk investormedie har LG’s CEO beordret fuld stop på udviklingen af LG G7 og starte forfra
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.