Enhedslisten spørge-bombarderer Sander

Enhedslistens Per Clausen tegner sig alene for 71 af de 186 spørgsmål, som videnskabsminister Helge Sander (V) har svaret på i årets første seks måneder. Det handler om at udstille ministerens mangel på argumenter, mener Per Clausen.

Åbne standarder, registrering af borgere, bredbånd til statsansatte, hjemmesiders tilgængelighed og nethandel.

Listen over de såkaldte §20-spørgsmål til videnskabsminister Helge Sander (V) fra politikerne i Folketinget i årets første seks måneder er 186 spørgsmål lang.

Emnerne omfatter blandt andet it, tele, universiteterne og forskning.

Enhedslisten topper
Den absolutte topscorer på spørgersiden er Enhedslistens Per Clausen.

Med 71 spørgsmål i årets første seks måneder tegner han sig alene for knap 40 procent af alle de spørgsmål, som Helge Sander og flokken af embedsmænd har svaret på.

- Helge Sander har det med at svare, at alt går godt, og at der ingen problemer er, uanset hvad man spørger om, så øvelsen går ud på at sætte fokus på bestemte områder og udstille, når der mangler argumenter bag ministerens politik, siger Per Clausen.

Når Per Clausen scorer højt på antallet af spørgsmål til ministeren, er det dog ikke alene på grund af en større spørgelyst end de øvrige politikere.

Topplaceringen skyldes også, at Per Clausen dækker stort set alle emner på Helge Sanders område, mens de større partier typisk har delt områderne mellem flere medlemmer.

Åbne standarder
Per Clausen fremhæver selv spørgsmål om offentlig-it og åbne standarder, som emner, der sammen med universiteternes fremtid har trukket mange spørgsmål.

- Spørgsmålene er med til at sætte fokus på, at der i enkelte tilfælde kan være flertal for en anden politik, end den regeringen fremlægger. Det har vi set på spørgsmålet om åbne standarder, siger Per Clausen.

Han henviser til, at et flertal i Folketinget efter længere tids politisk tovtrækkeri i maj nåede til enighed om en beslutning om åbne standarder i det offentliges it-systemer.

Udover Per Clausen har SF's Morten Homann også været flittig med spørgsmålene. Han tegner sig med 28 spørgsmål alene for knap 20 procent af spørgsmålene til Helge Sander i årets første seks måneder.

S og SF følger efter
I lighed med Per Clausen er det blandt andet universiteternes forhold, der har udløst mange spørgsmål fra Morten Homann.

- Jeg håber, at mine spørgsmål er med til at sætte fokus på de negative konsekvenser af ministerens politik, så den bliver trukket i en anden retning, siger Morten Homann.

Således tegner der sig nu eksempelvis muligheder for et politisk flertal mod Helge Sanders ønske om at fusionere IT-Univesitetet med Københavns Universitet.

Målet på partier har Enhedslisten stillet flest spørgsmål til Helge Sander i årets første seks måneder. På de næste pladser følger Socialdemokraterne, SF, Det Radikale Venstre og Dansk Folkeparti.

Medlemmerne af regeringspartierne Venstre og Det Konservative Folkeparti har ikke fundet anledning til at stille §20-spørgsmål til Helge Sander i årets første seks måneder.


Antal §20-spørgsmål til Sander i årets første seks måneder

Enhedslisten - 73 spørgsmål
Socialdemokraterne - 35 spørgsmål
SF - 33 spørgsmål
De Radikale Venstre - 24 spørgsmål
Dansk Folkeparti - 21 spørgsmål
Venstre - 0 spørgsmål
Det Konservative Folkeparti - 0 spørgsmål


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

24. april 2018 | Læs mere


Basware Connect 2018

Kigger du efter nye måder at fremtidssikre og vækste din virksomhed på? Udnytter du den eksplosion af data, som digitaliseringen har ført med sig? Virksomheder der gør brug af data mining, kunstig intelligens og er drevet af data analyse kan bedre forstå deres kunder og deres produkter - og dermed øge deres konkurrencemæssige fordele. Allerede nu er der nemlig masser af muligheder for at automatisere sine indkøbs- og betalingsprocesser og få adgang til data, der bør danne grundlaget for strategien.

25. april 2018 | Læs mere


Digitaliseringskrav, ledelse og fremtidens kommunikationsudfordringer

Hør om håndteringen af digitaliseringskrav, ledelsesudfordringer og effektiv kommunikation og få en smagsprøve på IDG Kurser og Computerworlds nye lederuddannelse til dig som er CIO, IT-chef og/eller digital-leder: It Executive Masterclass.

25. april 2018 | Læs mere

mest debaterede artikler

Premium
Fire gange større end næststørste leverandør: Offentlige indkøbere bør følge Ateas dominerende markedsposition tæt
Atea er fire gange større end den næststørste hardware-leverandør til det offentlige. Situationen skal følges skarpt af offentlige indkøbsorganisationer, så det ikke ender med dårlig konkurrence, lyder opråbet.
Computerworld
Få mere fra hånden med det nye Gmail: Her er de første billeder af Googles nye mail-satsning
Google vil gøre Gmail enklere og mere produktiv i de kommende uger. Se hvordan det nye Gmail tager sig ud her.
CIO
Allersidste opdatering på vej: Om en uge er det slut med stor-version af Windows 10 - skynd dig at opdatere
Om en uge er det slut for altid med den første store udgave af Windows 10, som Microsoft efter 29 måneder ikke længere vil supportere.
Job & Karriere
Klassiske brokere af it-konsulenter står over for kæmpe udfordring - forretningsmodellen er under pres
Klumme: Eksterne konsulenter er populære og en god løsning i en branche i vækst. Men selve forretningsmodellen bag it-konsulenterne er under alvorligt pres.
White paper
11 skridt, der sikrer dig det bedste udbytte af dit CRM-projekt
Dette whitepaper identificerer 11 skridt, som enhver organisation bør gennemgå i forbindelse med CRM-implementering.