Mobilgigant satser stort på WiMax

Det amerikanske mobilselskab Sprint håber at kunne dække op mod 100 millioner indbyggere med mobilt bredbånd ved hjælp af Intels WiMax.

USA's tredjestørste mobilselskab Sprint står over for at give Intels WiMax-teknologi det, der kan vise sig at være et afgørende skub fremad.

Sprint vil nemlig begynde at opbygge et WiMax-netværk, der skal dække de fleste amerikanske storbyer.

Sprint regner med inden udgangen af næste år at kunne gøre WiMax tilgængelig for op mod 100 millioner potentielle kunder i USA.

Samarbejde med Intel

Sprint vil samarbejde med både Intel samt Motorola og Samsung, der vil levere forskellige mobile enheder, der kan udnytte den mobile WiMax-standard.

Sprint udbyder allerede et 3G-netværk, men satser altså på, at WiMax kan give selskabet mulighed for at tilbyde større datahastigheder for de kunder, der vil bruge netværket til internettrafik.

Selskabet forventer at kunne tilbyde downloadhastigheder på mellem to og fire megabit og betragteligt bedre uploadhastigheder end selskabets 3G-netværk.

Prisen vil ifølge Sprint komme til at ligge et godt stykke under 115 kroner om måneden for én gigabyte trafik.

Måske venter et gennembrud

Sprint er USA's tredjestørste mobilselskab efter Verizon og AT&T-ejede Cingular. Men den massive plan for udrulningen af WiMax kan også vise sig at være et gennembrud for teknologien uden for USA.

- Tro mig, det her vil skabe et økosystem. WiMax havde brug for, at en stor spiller hoppede med på vognen, siger analytiker Shiv Bahkshi fra IDC.

Han vurderer, at det vil få stor betydning, at Sprint har Samsung og Motorola med, der er store på markedet for mobiltelefoner, og samtidig kan lukrere på Intels kræfter inden for markedsføring.

Intel håber således, at flere producenter af bærbare pc'er vil inkludere WiMax-understøttelse, der bliver en del af Intels opdaterede Centrino-platform, ligesom Wi-Fi er det i dag.

Samsung producerer allerede mobiltelefoner, der understøtter både mobilnetværk og WiMax, til det sydkoreanske marked.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere