Masser af muligheder i canadisk mobilsatsning

Danske it-virksomheder kan med fordel teste deres indtog på det amerikanske marked i Canada.

Det danske Handelskontor i Toronto Canada har netop indledt en offensiv over for danske it-virksomheder med speciale inden for mobilteknologi. Formålet med satsningen er at få hjulpet de danske virksomheder ind på det canadiske marked eller skabe partnerskaber mellem danske og canadiske selskaber.

Springbræt

Bag satsningen står blandt andet seniorrådgiver ved handelskontoret Michael Jensen, der selv har en uddannelse som ingeniør inden for it, og som han ser det, er Canada et oplagt valg for danske it-virksomheder.

– Der er store fordele for danske virksomheder ved at bruge Canada som deres indgang til det amerikanske marked. Men når det er sagt, så har Canada en befolkning, der er seks gange så stor som den danske, og det i sig selv er et interessant marked, siger han.

Voldsom vækst

Og netop it gør Canada til et ekstra spændende marked, oplyser seniorrådgiveren.

– Den canadiske sektor for information og kommunikationsteknologi oplever for tiden en voldsom vækst. Industrien, der i 2005 talte mere end 32.000 virksomheder, har således oplevet en årlig vækst på 9,2 procent i perioden 1997-2003. Til sammenligning ligger Canadas samlede økonomiske (BNP) vækst i perioden på 3,7 procent, siger han.

Førende virksomheder

Det er ikke mindst canadiske virksomheder som Research in Motion, der står bag push-pda'en Blackberry, Rogers (Canadas udbyder af GSM telefoni), Sierra Wireless og Certicom, som efter Michael Jensens opfattelse bør være interessante for danske mobilvirksomheder.

– Canada er førende inden for mobil- og trådløs teknologi, hvilket giver mange muligheder for danske underleverandører. Hertil kommer, at mange canadiske virksomheder eksporterer til USA, hvilket også kan hjælpe de danske underleverandører ind på det endnu større amerikanske marked, siger Michael Jensen.

Hjælp at hente

Han oplyser endvidere, at Handelskontoret i Toronto kan være behjælpelig over for danske virksomheder ved blandt at arrangere møder med de store selskaber og ved at give selskaberne mulighed for at leje sig ind - både fysisk og virtuelt.

Handelskontoret kan også hjælpe de danske virksomheder med at undersøge konkurrencen på markedet, finde mulige samarbejdspartnere eller eventuelle distributører samt sørge for, at de relevante medier bliver gjort opmærksomme på de danske virksomheders aktiviteter.

Michael Jensen peger desuden på, at omkostningsniveauet for softwareselskaber ifølge en undersøgelse fra KPMG er 93 procent af udgifterne i USA.

Relevant link:
http://www.eksporttilcanada.um.dk/da




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere