Microsofts nye søgemaskine klar til kamp

Microsoft fjerner beta-mærket fra næste generation søgemaskine, Live Search. Dermed skærpes kampen om at vinde brugernes gunst som den foretrukne søgemaskine – og de tilhørende annoncekroner.

Microsoft sender sin nye søgemaskine Live Search i luften, efter programmet har været i beta siden marts.

Live Search er et af initiativerne i virksomhedens nye Live-koncept, og Live Search og Live.com bliver frigivet på i alt 47 markeder verden over.

I løbet af de kommende måneder vil yderligere funktioner til Windows Live blive lanceret

Lukrativt marked

Interessen for at erobre nye andele af søgemarkedet er meget stor, da annoncemarkedet er yderst lukrativt.

Giganten fra Redmond har da også satset mange penge på at vinde en større del af de søgninger, der foretages på nettet, men foreløbig ligger virksomheden stadig langt efter både Google og Yahoo.

Microsofts stagnation understreges af en opgørelse fra comScore Networks, der blandt andet holder styr på hvorfra søgninger på nettet foretages.

I juni blev 45 procent af alle amerikanske søgninger således foretaget via Google, Yahoo sad på 29 procent og Microsoft på 13 procent af alle forespørgsler.

For Microsoft er det en nedgang på næsten tre procent-point i forhold til tallene fra 2005.

Nye boller på suppen

Live Search kan dog være det tiltag, der skal til for at situationen vender til Microsofts fordel.

- Microsoft er kommet bagud i kampen om søgningerne, men jeg har store forventninger til virksomhedens nye søgemaskine. Microsoft har stor ekspertise inden for teknologi, dygtige marketingsfolk og mange penge at gøre godt med, siger Mikkel DeMib, der er søgemaskineekspert.

Selv om Microsoft er kommet bagud, starter firmaet langt fra nul. På to afgørende områder er firmaet langt foran konkurrenterne.

- På områder som sprogteknologi og integration til desktop-computere er Microsoft overlegen, og det kan resultere i et kvantespring indenfor informationssøgning på nettet, siger Mikkel DeMib Svendsen.

Vista som løftestang

Live Search kan næppe vinde slaget ved ’bare’ at være lige så god som konkurrenternes systemer. Der skal simpelthen nye boller på suppen for at komme til tops.

Live Search skal gøre søgning mere brugervenlig og præcis, og det er der også potentiale for, mener Mikkel DeMib Svendsen. Specielt integrationen med desktop-computere er en stor styrke.

- Det bliver yderst interessant at se, hvordan Microsoft vil integrere informationssøgning i Windows Vista. Vista kan blive en løftestang til succes, siger han.

På dette område har hverken Google eller Yahoo den fornødne magt eller ekspertise til at gøre sig gældende.

Microsoft har endnu ikke kørt markedsførings-kanonerne i stilling i Europa, men der er ingen tvivl om, at konkurrenterne kommer til at kæmpe hårdere for annoncekronerne i fremtiden.

- Personligt glæder det mig, at der kommer mere konkurrence, siger Mikkel DeMib Svendsen, som mener, at vil komme både forbrugerne og annoncører til gode.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere