Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

.mobi-domæner er snart til salg

Sidste år fik den internationale mobilindustri grønt lys til at etablere et nyt topdomæne, og 26. september bliver salget af domænenavnene med endelsen .mobi åbnet for offentligheden.

Formålet med mobildomænet er at fremme brugen af internetbaseret telefoni.

.mobi skal således anvendes til web-sider og -tjenester til mobiltelefoner.

I følge domæne-udbyderen Speednames vil det nye topdomæne være oplagt til nyhedstjenester, bookmakers, programguider til TV eller rejseselskaber.

Virksomheder kan også anvende .mobi-domænet til åbne eller lukkede telefon- og adresselister, prislister og særlige net-tilbud til deres kunder.

Alle kan søge

I løbet af sommeren var det varemærke-indehaverne, der kunne at ansøge om .mobi-domæner, men 26. september åbnes der for, at alle virksomheder og privatpersoner kan ansøge om rettigheden til et navn.

Registreringer af .mobi vil i de første 10 år blive håndteret af mTLD, der er et samarbejde mellem en række mobilselskaber som eksempelvis Samsung, T-Mobile, Vodafone, Hutchison, 3, Microsoft, Nokia og Ericsson.

Oprettelsen af et .mobi-domæne er flere steder gratis, men der opkræves et administrationsgebyr på 179 kroner om året.

Hård fødsel

Teleanalytiker Bernt Stubbe Østergaard, fra Current Analysis spår dog en hård fødsel for det nye topdomæne og de datatunge mobiltjenester, der vil dukke op i kølvandet af domænet.

- Der sker først noget, når der kommes større kapacitet på teleudbydernes net, og prisen derved kommer ned. Der vil næppe være et forretningsgrundlag for disse tjenester foreløbig. Datatrafik er simpelthen for dyr, siger han.

Ud over besvær med tung datatrafik er der også et mere banalt problem med et nyt topdomæne.

Det er nemlig ganske svært at slå et nyt navn fast hos net-brugerne.

- Det er meget svært at slå et nyt topdomæne fast i folks bevidsthed, siger Torben Rune, der er teleanalytiker i Netplan.

Ikke ret stor succes

Han mener, at brugerne helt naturligt bør begynde med at benytte .dk og derefter fortsætte med de kendte endelser som .com eller .net.

- Man ser problemet med nye topdomæner som .eu og .info.

- De har ikke ret stor succes, og det skyldes, at de ikke kommer naturligt til brugerne. Af samme grund får .mobi næppe ret meget vind i sejlene, vurderer han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere