Mobil biblioteksmusik udelukker iPods

Gratis musik lånt hos bibliotekerne kan fremover tages med ud af huset på en mp3-afspiller. Men ikke på enhver afspiller. Pladebranchens krav om DRM-beskyttelse og Apples manglende understøttelse af formatet gør den udbredte Ipod ubrugelig til formålet.

En ny aftale mellem Bibliotekernes Netmusik og pladebranchen betyder at musikglade bibliotekslånere fremover helt gratis kan tage digital musik med sig på en mp3-afspiller.

Fra slutningen af september er digitalt indspilet musik lånt på Bibliotekerne Netmusik ikke længere bundet til computeren.

Det fortæller Jens Hjørne, Jens Hjørne fra netmusik.dk 's afdeling for support og PR.

Statsbibliotekets afdeling for Support og PR.

Kan øge antallet af brugere
- Vi har kæmpet længe for at få mobilitet. Vi håber at muligheden for at tage musikken med, vil gøre tilbuddet attraktivt for en ny gruppe brugere, siger Jens Hjørne.

Mobiliteten har længe været højt på ønskelisten hos Bibliotekernes Netmusik. Men frygt for kopiering af musikken har i lang tid forhindret muligheden for bibliotekslånerne.

Nu gør aftalen det imidlertid muligt at opfylde ønsket om mobilitet. Men kun på mp3-afspillere som understøtter WMA-formatet (Windows Media Audio) med DRM-beskyttelse (Digital Rights Management).

Det er dette format som pladebranchen har tillid til, fortæller Jens Hjørne.

Ipod kan ikke bruges
Dermed bliver det ikke alle, som får glæde af den nye service. Det er ikke enhver mp3-afspiller, som kan bruges.

Eksempelvis understøtter Apples populære iPod ikke WMA-formatet, som gør det muligt at have musikken til rådighed i en begrænset periode.

- Nu prøver vi at støtte op omkring det, for det er jo nok lidt forvirrende for brugerne, at det ikke bare er at hente musikken ned på en hvilken som helst mobil enhed, siger Jens Hjørne.

Tester afspillere
Derfor vil Bibliotekernes Netmusik teste kompatible afspillere og offentliggøre en liste på sitet i forbindelse med opgraderingen til version 3.0 i slutningen af måneden, fortæller Jens Hjørne.

- Foreløbig har vi en positivliste som indeholder et par afspillere fra Creative, siger Jens Hjørne.

Med lanceringen af Bibliotekernes Netmusik 3.0 får bibliotekslånerne desuden mulighed for at vælge mellem omkring 110.000 ekstra musiknumre, så der samlet bliver omkring 320.000 tracks til gratis udlån hos musiktjenesten.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

24. april 2018 | Læs mere


Basware Connect 2018

Kigger du efter nye måder at fremtidssikre og vækste din virksomhed på? Udnytter du den eksplosion af data, som digitaliseringen har ført med sig? Virksomheder der gør brug af data mining, kunstig intelligens og er drevet af data analyse kan bedre forstå deres kunder og deres produkter - og dermed øge deres konkurrencemæssige fordele. Allerede nu er der nemlig masser af muligheder for at automatisere sine indkøbs- og betalingsprocesser og få adgang til data, der bør danne grundlaget for strategien.

25. april 2018 | Læs mere


Digitaliseringskrav, ledelse og fremtidens kommunikationsudfordringer

Hør om håndteringen af digitaliseringskrav, ledelsesudfordringer og effektiv kommunikation og få en smagsprøve på IDG Kurser og Computerworlds nye lederuddannelse til dig som er CIO, IT-chef og/eller digital-leder: It Executive Masterclass.

25. april 2018 | Læs mere

mest debaterede artikler

Premium
Fire gange større end næststørste leverandør: Offentlige indkøbere bør følge Ateas dominerende markedsposition tæt
Atea er fire gange større end den næststørste hardware-leverandør til det offentlige. Situationen skal følges skarpt af offentlige indkøbsorganisationer, så det ikke ender med dårlig konkurrence, lyder opråbet.
Computerworld
Få mere fra hånden med det nye Gmail: Her er de første billeder af Googles nye mail-satsning
Google vil gøre Gmail enklere og mere produktiv i de kommende uger. Se hvordan det nye Gmail tager sig ud her.
CIO
Allersidste opdatering på vej: Om en uge er det slut med stor-version af Windows 10 - skynd dig at opdatere
Om en uge er det slut for altid med den første store udgave af Windows 10, som Microsoft efter 29 måneder ikke længere vil supportere.
Job & Karriere
Klassiske brokere af it-konsulenter står over for kæmpe udfordring - forretningsmodellen er under pres
Klumme: Eksterne konsulenter er populære og en god løsning i en branche i vækst. Men selve forretningsmodellen bag it-konsulenterne er under alvorligt pres.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.