Mobil biblioteksmusik udelukker iPods

Gratis musik lånt hos bibliotekerne kan fremover tages med ud af huset på en mp3-afspiller. Men ikke på enhver afspiller. Pladebranchens krav om DRM-beskyttelse og Apples manglende understøttelse af formatet gør den udbredte Ipod ubrugelig til formålet.

En ny aftale mellem Bibliotekernes Netmusik og pladebranchen betyder at musikglade bibliotekslånere fremover helt gratis kan tage digital musik med sig på en mp3-afspiller.

Fra slutningen af september er digitalt indspilet musik lånt på Bibliotekerne Netmusik ikke længere bundet til computeren.

Det fortæller Jens Hjørne, Jens Hjørne fra netmusik.dk 's afdeling for support og PR.

Statsbibliotekets afdeling for Support og PR.

Kan øge antallet af brugere
- Vi har kæmpet længe for at få mobilitet. Vi håber at muligheden for at tage musikken med, vil gøre tilbuddet attraktivt for en ny gruppe brugere, siger Jens Hjørne.

Mobiliteten har længe været højt på ønskelisten hos Bibliotekernes Netmusik. Men frygt for kopiering af musikken har i lang tid forhindret muligheden for bibliotekslånerne.

Nu gør aftalen det imidlertid muligt at opfylde ønsket om mobilitet. Men kun på mp3-afspillere som understøtter WMA-formatet (Windows Media Audio) med DRM-beskyttelse (Digital Rights Management).

Det er dette format som pladebranchen har tillid til, fortæller Jens Hjørne.

Ipod kan ikke bruges
Dermed bliver det ikke alle, som får glæde af den nye service. Det er ikke enhver mp3-afspiller, som kan bruges.

Eksempelvis understøtter Apples populære iPod ikke WMA-formatet, som gør det muligt at have musikken til rådighed i en begrænset periode.

- Nu prøver vi at støtte op omkring det, for det er jo nok lidt forvirrende for brugerne, at det ikke bare er at hente musikken ned på en hvilken som helst mobil enhed, siger Jens Hjørne.

Tester afspillere
Derfor vil Bibliotekernes Netmusik teste kompatible afspillere og offentliggøre en liste på sitet i forbindelse med opgraderingen til version 3.0 i slutningen af måneden, fortæller Jens Hjørne.

- Foreløbig har vi en positivliste som indeholder et par afspillere fra Creative, siger Jens Hjørne.

Med lanceringen af Bibliotekernes Netmusik 3.0 får bibliotekslånerne desuden mulighed for at vælge mellem omkring 110.000 ekstra musiknumre, så der samlet bliver omkring 320.000 tracks til gratis udlån hos musiktjenesten.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Business intelligence: Selvbetjening og automatisering styrker din BI-løsning

En ny generation af løsninger inden for business intelligence og analytics skaber helt nye muligheder for, at man kan anvende analyserne mere aktivt i dagligdagen til at styrke forretningen.

21. august 2018 | Læs mere


Content management: Optimér din digitale tilstedeværelse på tværs af platforme

Et velfungerende CMS-system er fundamentet under enhver organisations digitale tilstedeværelse. Med det rigtige CMS kan du øge effektiviteten, få bedre kontakt til dine kunder og medarbejdere og optimere mange processer. På dette formiddagsseminar får du præsenteret nogle af de bedste CMS-løsninger i markedet lige nu.

22. august 2018 | Læs mere


Infrastruktur – on premise, outsourcing eller cloud?

Det er vigtigere end nogensinde at have et stabilt, effektivt og sikkert it-driftsmiljø. Hør om de nyeste teknologier og løsninger. Hør også om de nyeste cloudløsninger der muliggør Infrastruktur as a Service (IaaS), samt mulighederne for outsourcing. På det gratis formiddagsseminar bliver du klædt på til at træffe de afgørende beslutninger om fremtidens infrastruktur i din virksomhed.

23. august 2018 | Læs mere


Premium
Margrethe Vestager ramte ikke Google der, hvor det for alvor gør ondt. Men hun kan nå det endnu
ComputerViews: Googles aktionærer havde blot et skuldertræk til overs for EU's rekordstore bøde på 32 milliarder kroner. Her er en række bud på, hvad EU kan gøre, hvis Google og andre tech-giganter skal rammes, hvor det for alvor gør ondt.
Computerworld
Google svarer igen på Vestagers rekordbøde: Truer med at tage betaling for Android
Google kan begynde at tage penge for Android, der indtil nu har været gratis. Den trussel kommer fra Google i kølvandet på selskabets 32 milliarder-store bøde fra EU.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.
White paper
Gør som millioner af andre brugere i hele verden - bind hele dit forretningssystem sammen med Microsoft Dynamics 365 Business Central
Alle kender efterhånden til ”digital transformation”, og uanset hvor langt din virksomhed er i processen, så kan I med det rette forretningssystem, tage de nødvendige skridt og løfte det hele op i skyen. Herigennem opnår I højere effektivitet gennem automatisering og enklere arbejdsgange for jeres medarbejdere. Det er nemt og hurtigt at komme i gang, og løsningen kan tilpasses i takt med at jeres forretningsbehov ændrer sig. Bliv klogere på Microsoft Dynamics 365 Business Central her.