Mobil biblioteksmusik udelukker iPods

Gratis musik lånt hos bibliotekerne kan fremover tages med ud af huset på en mp3-afspiller. Men ikke på enhver afspiller. Pladebranchens krav om DRM-beskyttelse og Apples manglende understøttelse af formatet gør den udbredte Ipod ubrugelig til formålet.

En ny aftale mellem Bibliotekernes Netmusik og pladebranchen betyder at musikglade bibliotekslånere fremover helt gratis kan tage digital musik med sig på en mp3-afspiller.

Fra slutningen af september er digitalt indspilet musik lånt på Bibliotekerne Netmusik ikke længere bundet til computeren.

Det fortæller Jens Hjørne, Jens Hjørne fra netmusik.dk 's afdeling for support og PR.

Statsbibliotekets afdeling for Support og PR.

Kan øge antallet af brugere
- Vi har kæmpet længe for at få mobilitet. Vi håber at muligheden for at tage musikken med, vil gøre tilbuddet attraktivt for en ny gruppe brugere, siger Jens Hjørne.

Mobiliteten har længe været højt på ønskelisten hos Bibliotekernes Netmusik. Men frygt for kopiering af musikken har i lang tid forhindret muligheden for bibliotekslånerne.

Nu gør aftalen det imidlertid muligt at opfylde ønsket om mobilitet. Men kun på mp3-afspillere som understøtter WMA-formatet (Windows Media Audio) med DRM-beskyttelse (Digital Rights Management).

Det er dette format som pladebranchen har tillid til, fortæller Jens Hjørne.

Ipod kan ikke bruges
Dermed bliver det ikke alle, som får glæde af den nye service. Det er ikke enhver mp3-afspiller, som kan bruges.

Eksempelvis understøtter Apples populære iPod ikke WMA-formatet, som gør det muligt at have musikken til rådighed i en begrænset periode.

- Nu prøver vi at støtte op omkring det, for det er jo nok lidt forvirrende for brugerne, at det ikke bare er at hente musikken ned på en hvilken som helst mobil enhed, siger Jens Hjørne.

Tester afspillere
Derfor vil Bibliotekernes Netmusik teste kompatible afspillere og offentliggøre en liste på sitet i forbindelse med opgraderingen til version 3.0 i slutningen af måneden, fortæller Jens Hjørne.

- Foreløbig har vi en positivliste som indeholder et par afspillere fra Creative, siger Jens Hjørne.

Med lanceringen af Bibliotekernes Netmusik 3.0 får bibliotekslånerne desuden mulighed for at vælge mellem omkring 110.000 ekstra musiknumre, så der samlet bliver omkring 320.000 tracks til gratis udlån hos musiktjenesten.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

23. januar 2018 | Læs mere


Få succes med customer experience

Fremtidens kunder skal vindes med den bedste kundeoplevelse. Vi sætter fokus på, hvordan I kommer i gang med at give bedre oplevelser til jeres kunder og brugere. Kom og hør om forretningsmodeller, centrale begreber og værktøjer som brugervenlighed, brugerrejser, betalingsløsninger og alle de andre centrale områder, som du forventes at have styr på, når kunderne skal sikres den nødvendige 5-stjernede oplevelse.

25. januar 2018 | Læs mere


It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

30. januar 2018 | Læs mere


Computerworld
Med ny iOS-opdatering vil du selv kunne slå udskældt batterifunktion fra på din iPhone
Apple har sænket ydeevnen på ældre iPhones for at få batteriet til at holde længere, men nu fortæller Tim Cook, at du i fremtiden selv kan slå funktionen fra.
CIO
Vestas’ CIO stopper: Torben Bonde trækker sig efter 19 år på posten
Interview: Torben Bonde har været CIO i Vestas i de seneste 19 år og har været øverste chef for mange hundrede it-medarbejdere i en global it-organisation, men nu er det slut. Her fortæller Torben Bonde om fremtidsplanerne.
Comon
LG stopper al udvikling af LG G7: Begynder helt forfra få måneder før lancering
Ifølge et velanset koreansk investormedie har LG’s CEO beordret fuld stop på udviklingen af LG G7 og starte forfra
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.