Mobil biblioteksmusik udelukker iPods

Gratis musik lånt hos bibliotekerne kan fremover tages med ud af huset på en mp3-afspiller. Men ikke på enhver afspiller. Pladebranchens krav om DRM-beskyttelse og Apples manglende understøttelse af formatet gør den udbredte Ipod ubrugelig til formålet.

En ny aftale mellem Bibliotekernes Netmusik og pladebranchen betyder at musikglade bibliotekslånere fremover helt gratis kan tage digital musik med sig på en mp3-afspiller.

Fra slutningen af september er digitalt indspilet musik lånt på Bibliotekerne Netmusik ikke længere bundet til computeren.

Det fortæller Jens Hjørne, Jens Hjørne fra netmusik.dk 's afdeling for support og PR.

Statsbibliotekets afdeling for Support og PR.

Kan øge antallet af brugere
- Vi har kæmpet længe for at få mobilitet. Vi håber at muligheden for at tage musikken med, vil gøre tilbuddet attraktivt for en ny gruppe brugere, siger Jens Hjørne.

Mobiliteten har længe været højt på ønskelisten hos Bibliotekernes Netmusik. Men frygt for kopiering af musikken har i lang tid forhindret muligheden for bibliotekslånerne.

Nu gør aftalen det imidlertid muligt at opfylde ønsket om mobilitet. Men kun på mp3-afspillere som understøtter WMA-formatet (Windows Media Audio) med DRM-beskyttelse (Digital Rights Management).

Det er dette format som pladebranchen har tillid til, fortæller Jens Hjørne.

Ipod kan ikke bruges
Dermed bliver det ikke alle, som får glæde af den nye service. Det er ikke enhver mp3-afspiller, som kan bruges.

Eksempelvis understøtter Apples populære iPod ikke WMA-formatet, som gør det muligt at have musikken til rådighed i en begrænset periode.

- Nu prøver vi at støtte op omkring det, for det er jo nok lidt forvirrende for brugerne, at det ikke bare er at hente musikken ned på en hvilken som helst mobil enhed, siger Jens Hjørne.

Tester afspillere
Derfor vil Bibliotekernes Netmusik teste kompatible afspillere og offentliggøre en liste på sitet i forbindelse med opgraderingen til version 3.0 i slutningen af måneden, fortæller Jens Hjørne.

- Foreløbig har vi en positivliste som indeholder et par afspillere fra Creative, siger Jens Hjørne.

Med lanceringen af Bibliotekernes Netmusik 3.0 får bibliotekslånerne desuden mulighed for at vælge mellem omkring 110.000 ekstra musiknumre, så der samlet bliver omkring 320.000 tracks til gratis udlån hos musiktjenesten.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

23. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens It service management: Optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

24. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav?

Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav? Fokus for de fleste virksomheder er på at være på forkant med den digitale udvikling, der går stærkere end nogensinde tidligere. Cisco ved om nogen hvor vigtigt det er at kunne levere ”customer experience” på tværs af teknologiske platforme og med en agilitet der matcher den øgede konkurrence.

01. november 2018 | Læs mere


Premium
Kendt dansk trafik-app virker igen som før: Har lukket ned for Frank Rasmussens adgang til data
Interview: Saphe har stoppet for telerigmanden Frank Rasmussens adgang til trafik-appens data. Det er sket på utraditionel vis, men betyder, at Fartkontrol.nu-appen igen fungerer som før. "Beskyldningerne var rigtige nok, men vi har lukket ned, så vi kan se, at Hopper ikke tager vores data længere," lyder det fra Saphe.
Computerworld
Google indfører Android-gebyr efter kæmpe EU-bøde: Android-producenter skal nu betale for brug af Google-tjenester
Efter sommerens kæmpe EU-bøde indfører Google licensbetaling for Android-producenters brug af blandt andet Play Store. Men "Android vil forblive gratis og open source," lyder det fra selskabet.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
Den evigt forandrende rolle som it-manager – sådan ser fremtiden ud!
Rollen som it-manager har ændret sig meget, og bliver fremadrettet endnu vigtigere i enhver organisation, i takt med at teknologien udvikler sig. Det betyder at hverdagen er fyldt med mange udfordringer, som hele tiden stiller krav til medarbejderne og deres evne til at have de rette kompetencer. Hvad fremtiden bringer kan ingen spå om, men du får et bud på hvordan en it-managers hverdag ser ud i 2020, og hvilke løsninger der kan være vejen frem. Silotænkningen er fortid og det kræver at du som it-manager hele tiden tænker innovativt for at være på forkant. Hvordan du tilpasser dig til fremtiden, går vi i dybden med i dette Whitepaper.