Trend Micro lancerer våben mod zombier

Trend Micro har lanceret et overvågningssystem, der skal hjælpe internetudbydere med at udpege virusinficerede pc'er, der indgår i såkaldte botnets.

Sikkerhedsfirmaet Trend Micro er på vej med et produkt, der skal hjælpe internetudbydere og store organisationer med at opdage zombier og botnet på deres netværk.

InterCloud kan analysere netværks- og DNS-trafikken for at identificere maskiner på netværket, der foretager sig noget unormalt.

Det skal bruges af internetudbydere til at identificere, hvilke brugere der er blevet en del af et botnet, altså et netværk af pc'er, der er blevet inficeret med et bagdørsprogram, som kan bruges til at fjernstyre pc'en til at tage del i netværksangreb eller udsende spam.

Botnet er et af de største sikkerhedsproblemer lige nu, fordi de udgør en uundværlig netværksressource for spammere og andre internetkriminelle, der eksempelvis kan bruge pc'erne til at presse penge af internetbaserede firmaer ved at true med at få de inficerede pc'er til at overbelaste firmaets webservere med trafik.

Med InterCloud henvender Trend Micro sig hovedsageligt til internetudbydere, hvor netværket som regel er så stort, at sædvanlige sikkerhedsløsninger ikke kan skaleres effektivt.

- Vi kan tage en hel dags DNS log-filer og fortælle dem, hvor mange spam-robotter eller zombier, de har. Det er noget, de færreste internetudbydere kan i dag, siger produktchef Paul Moriarty fra Trend Micro.

Visse internetudbydere har udviklet deres egne tilsvarende tjenester, som eksempelvis TDC-ejede Song Networks, der anvender et system fra danske Ebisu Networks til overvågning af selskabets netværk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere