RTX Telecom fyrer hver fjerde medarbejder

Nordjyske RTX Telecom trimmer forretningen og afskediger 70 ansatte, eller hvad der svarer til 25 procent af medarbejderstaben. Det sker på grund af utilfredsstillende resultater.

RTX Telecom har den store sparekniv fremme og fyrer nu 70 medarbejdere.

Det fremgår af en fondsbørsmeddelelse, som virksomheden sent i går sendte til Københavns Fondsbørs.

RTX Telecom producerer avancerede trådløse kommunikations-løsninger til telebranchen, og er med 270 ansatte en af de tunge drenge i den nordjyske teleindustri.

Men nu skærer virksomheden altså 25 procent af medarbejderstaben væk.

- Baggrunden er, at vi har et utilfredsstillende resultat i RTX Telecom, forklarer Poul Lind, der er bestyrelsesformand.

Selskabet omsatte sidste år for 317 millioner kroner, men selvom omsætningen har været stigende i de senere år, er resultaterne ikke fulgt med. RTX Telecom har i de seneste tre år haft røde tal på bundlinien.

Handlekraftig ny chef

Fyringsrunden finder sted mindre end en måned efter, at den nye chef, Tage Rasmussen, trådte til i RTX Telecom.

Han overtog posten, efter at Jørgen Elbæk tidligere på året måtte trække sig på grund af helbredsmæssige problemer.

Bestyrelsesformand Poul Lind mener, at der trods fyringsrunden er grund til optimisme i RTX.

- Den strategi, vi lagde for nu halvandet år siden med, at vi skal fokusere på egne produkter og egenudvikling, har vist sig at være rigtig. Mange af de opgaver, hvor vi udvikler for andre koncerner, er mindre, og markedet er ikke så godt, som det marked, der er inden for færdige produkter, siger Poul Lind.

Afvisere yderligere fyringsplaner

Sidste år udgjorde lønomkostningerne 39 procent af selskabets omsætning, og blandt andet derfor fyrer RTX Telecom nu 25 procent af medarbejderne i et forsøg på at trimme organisationen.

Er der flere fyringer på vej?
Vi har ikke planer om yderligere afskedigelser med det udgangspunkt, vi nu har. Det er sørme meningen, at koncernen skal vokse, men vi skal have bundlinien og resultatet med – det er det, vi har lovet vores aktionærer, siger Poul Lind.

De fyrede medarbejdere er primært ingeniører og udviklingsteknikere.

- Det er jo den største del af RTX Telecom, for næsten 80 procent af medarbejderne er inden for udvikling, lyder forklaringen fra bestyrelsesformand Poul Lind.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere