Chr. Rovsing klar med endnu en børsnotering

En af dansk it's gamle kæmper, Christian Rovsing, forventer, at en børsnotering af softwarevirksomheden Rovsing udover at indbringe 60-70 millioner kroner kan blive en murbrækker til amerikanske og europæiske kunder.

Christian Rovsing, der er en af de absolutte veteraner i den danske it-branche går på børsen med softwarehuset Rovsing A/S, og det er ikke den karismatiske it-pioners første entre på børsen.

Tilbage i 1994 var Chr. Rovsing medstifter af batteriproducenten Danionics, der blev noteret på Københavns Fondsbørs i januar 2001. Rovsing selv sad som bestyrelsesformand i selskabet frem til 2000.

Mellem 60 og 70 mio.

Børsnoteringen af Rovsing A/S, der ventes at indbringe mellem 60 og 70 millioner kroner, skal ifølge bestyrelsesformand Søren Anker Rasmussen også tjene som en døråbner til amerikanske og europæiske kunder inden for rumfarts- og automobilindustrien.

- Vi tager de erfaringer og den viden, vi har fra forsvarsindustrien, og tilbyder den til forsvars- og bilindustrien. Biler vil i fremtiden have over 100 software-komponenter, der skal spille optimalt sammen. Og det er netop vores styrke, siger Søren Anker Rasmussen til Børsen Nyhedstjeneste, BNT.

Signal om seriøsitet

Virksomheden er forholdsvis stærk rent finansielt, men vil gerne børsnoteres for at sende et signal om seriøsitet til de betydende kunder både i Europa og i USA.

Derfor sker børsnoteringen heller ikke på en af de mindre børser, men på Københavns Fondsbørs - OMX.

De seneste år har selskabet Rovsing præsteret en årlig vækst på 20-30 procent.

Omsætningen er især kommet fra opgaver løst for den europæiske rumindustri, med European Space Agency (ESA) som den største kunde.

Rovsing deltager gennem samarbejdet med ESA i udviklingen af det europæiske navigationssystem Galileo og en europæisk rumfærge.

Virksomhedens speciale er test af softwaresystemer, og den har i sit CV referencer til både Nato og CERN.

Student fra Vestre Borgerdyd

Christian Rovsing blev født i 1936 og var fra 1963 han direktør for Christian Rovsing A/S, der gik konkurs i 1984. En del aktiviteter blev ført videre i Christian Rovsing af 1984 A/S og andre virksomheder.

Blandt de mere kendte danske it-virksomheder, som havde deres rødder enten i Rovsing-medarbejdere eller i teknologier, der oprindeligt var udviklet hos Rovsing, var for blot at nævne nogle CRI, CMA, Dataco, Olicom, Cocom, Procos, Uniras og Scanview.

Prominente forhenværende

Også en række Rovsing-medarbejdere blev i de følgende år markante it-topchefer og iværksættere.

Det gælder blandt mange andre tidligere formand for IT-Brancheforeningen Claus Jepsen (CMA), Lars Stig Nielsen (Olicom), Asbjørn Smitt (Olicom, Contex), Steen Hansen, Jens Langeland Knudsen og Chris Krishnaswamy (CRI), Søren Anker Rasmussen (Procos), Jørgen H. Nielsen (Seven Technologies), Samir Lehaff (TouchWave), Jørgen Balle (Oracle Danmark), Jørgen Staal (Enator) og Ragnar Norddahl (Apollo Computer, Tata).

Udbudsprisen for de nye aktier bliver 10,65 kroner per aktie, og selve salgsperioden løber fra 13. til 24. november. Børsprospektet er tilgængeligt i dag, og startdatoen for aktiernes frie handel bliver sandsynligvis 5. december.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere