Forslag: Send it-firmaer ind på seminarierne

Dansk Folkeparti og brancheforeningen IT-Branchen mener, at private it-firmaer skal være med til at forbedre lærerstuderendes it-kompetencer. Microsoft er ikke afvisende, mens SF er.

Hvis seminarierne ikke selv kan give lærerstuderende it-kompetancer nok, så må de hente hjælp hos it-virksomhederne.

Det mener Dansk Folkepartis uddannelsesordfører, Martin Henriksen, og han bliver bakket op af formanden for brancheforeningen IT-Branchen, Jakob Lyngsø.

Det sker, efter it-vejledere og lærerstuderende har rejst kritik over, at de lærerstuderende slet ikke får de it-kundskaber, der er nødvendige i folkeskolen i dag.

Håber på hjælp fra Microsoft

Martin Henriksen fra Dansk Folkeparti mener, at det slet ikke er tilfredsstillende.

Der er netop afsat penge til efteruddannelse af seminarielærerne, og både Martin Henriksen (DF) og Christine Antorini (S) vil kræve, at nogle af pengene vil gå til at forbedre seminarielærernes it-kundskaber.

Martin Henriksen håber dog også på, at også det private erhvervsliv vil bidrage til bedre læreruddannelser.

– Jeg vil da opfordre it-virksomhede til at tilbyde sig selv. De kan giver en lektion eller to i at bruge it og internet ude på lærerseminarierne, siger Martin Henriksen.

Hvorfor ikke DPU?

Microsoft er ikke afvisende over for ideen, men vil ikke kommentere det konkrete forslag.

– Men vi vil da se positivt på tiltag, der styrker, at lærerne bliver bedre til at integrere it i undervisningen, siger administrerende direktør Jørgen Bardenfleth.

SF's Uddannelsesordfører, Pernille Vigsø Bagge, mener, at private virksomheder skal holde sig væk.

Hun efterlyser i stedet en "voldsom opgradering" af læreruddannelsen med offentlige midler.

– Det kan godt være, vi skal have lærerne på efteruddannelse, eller at vi skal have nogle konsulenter ud. Men jeg forstår ikke, hvorfor det skal være fra Microsoft eller et andet privat firma, siger Pernille Vigsø Bagge.

Hun mener, at seminarierne kunne samarbejde med Danmarks Pædagogiske Universitet i stedet for med private virksomheder.

Fuldstændig umoderne

SF's holdning er "Fuldstændig umoderne", lyder det fra IT-Branchen.

Foreningen påpeger, at it-virksomheder allerede i dag hjælper med undervisning på andre danske uddannelser. Det sker blandt andet på universiteterne.

– Man må finde de bedste kræfter, og man må hjælpe hinanden - og det kræver samarbejde med det private erhvervsliv, siger administrerende direktør, Jakob Lyngsø.

Socialdemokraternes uddannelsesordfører, Christine Antorini, mener, at det må være op til det enkelte seminarium at vurdere, om de vil samarbejde med private it-selskaber.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere