Google Video ramt af erstatningskrav

Google Video er blevet ramt af et erstatningskrav på 11,5 millioner kroner for at have bragt en dokumentarfilm uden tilladelse.

Da søge-giganten Google i sidste måned købte TouTube, var de ophavsretlige spørgsmål i forbindelse med video- og musikklip, som brugerne lagde op på webstedet, en af de bekymringer, der blev fremsat fra flere sider.

Nu er det imidlertid tjenesten Google Video, der står for skud. Selskabet bekræfter, at det står overfor mindst én sag om overtrædelse af ophavsretten.

Sagen handler om en dokumentarfilm, der er blevet vist på Google Video. Rettighedshaverne i Frankrig har fremsat et erstatningskrav på omkring 11,5 millioner kroner.

Ifølge Google fanges denne type sager normalt ved, at rettighedshaverne orienterer Google om, at deres indhold optræder på Google Video uden tilladelse, hvorefter Google straks fjerner indholdet fra tjenesten, men altså ikke i dette tilfælde.

- I den pågældende sag er der tale om et mindre sagsanlæg, over en enkelt film, der optrådte kortvarigt på Google Video, oplyser selskabets talsmand, Ricardo Reyes, i en udtalelse.

Flere retssager på vej

Googles normale fremgangsmåde ligner således den måde YouTube hidtil har forsøgt at undgå retssager på.

Mange har dog kritiseret YouTube for ikke at være aktive nok i forhold til at forebygge ulovlighederne.

I forbindelse med Googles overtagelse af YouTube, forudså flere eksperter, at selskabet ville blive ramt af en byge af retssager om overtrædelse af ophavsretten.

Google annoncerede således også, at man ville køre en hårdere kurs og at man ikke ville acceptere ophavsretlige krænkelser.

Søge-giganten står allerede overfor krav fra bogforlag, journalister og fotografer, men måske er ”film-regnvejret” nu begyndt.

YouTube slettede for nogle uger siden op mod 30.000 videoklip fra 23 japanske medievirksomheder, som fremlagde dokumentation for brud på ophavsretten.

Andre store indholdsleverandører, som Warner, Universal, Sony og CBS, har valgt at indgå publiceringsaftaler med YouTube.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere