Danskere forærer EU MySpace-profil

EU skal være bedre til at kommunikere med unge brugere over nettet. Derfor har to danskere foræret unionen en MySpace-profil. Det er dog tvivlsomt, hvor meget det hjælper, siger en ekspert.

EU har fået tilbudt en MySpaceprofil af to danskere.

Det er EU’s kommissær for kommunikation, svenske Margot Wallströmm, der i et brev har fået tilbudt at overtage adgangskoden til profilen.

Adressen til profilen er myspace.com/the_eu.

De to danskeres formål med EU’s MySpaceprofil er, at unionen skal være bedre til at komme i kontakt med EU’s borgere. Især kontakten til de unge halter, mener de to profil-donorer.

- Vi har spurgt os selv, hvor vi helst ville kommunikere med EU, og kom i tanke om MySpace. Da vi så, at EU ikke havde oprettet en MySpace-profil, tog vi sagen i egne hænder, Skriver Mads Mariegaard og Markus Bernsen i en pressemeddelelse.

Kunne være led i Plan D
Opfordringen fra danskerne kommer netop som EU befinder sig i en krise efter, at Holland og Frankrig sidste år stemte nej til EU’s forfatningstraktat. Og Margot Wallström har i tænkepausen lanceret det, som hun kalder Plan D.

Det dækker over debat, dialog og demokrati. Men hvis planen skal gennemføres, så mener de to danskere, at EU må ud på de medier, der er relevante.

- Hvis du vil nå de aktive, skabende og kulturinteresserede unge, så er MySpace et godt sted at starte. Du har jo selv sagt, du vil kommunikere med borgerne gennem deres foretrukne medier, skriver de til Margot Wallström.

EU skal have en klar agenda
Forskningsleder for Center for Ungdomsforskning, Jens Christian Nielsen, hilser initiativet velkommen, som et skridt i den rigtige retning for EU.

Men han kan ikke lade være med at være en smule skeptisk for, om EU kan tackle den konkrete kommunikation med de unge

- Mange unge har et billede af EU som en stor og fjern organisation. Og unionen bør have en meget konkret agenda på et sted som MySpace, men samtidigt skal den også have relevans for de andre brugere, udtaler han.

Jens Christian Nielsen har tidligere foretaget en del undersøgelser omkring unge og demokrati.

Og han pointerer, at når det drejer sig om unges indflydelse og demokrati, så kan EU hente mange points på alternative kommunikationskanaler.

Den dialog kunne også sagtens være på hjemmesider, hvor unge i forvejen allerede diskuterer politik.

- Det hjælper dog ikke at være at befinde sig på smarte hjemmesider eller diskussionfora, hvor der er mange unge. Den bagvedliggende organisation skal også være gearet for ikke at fremstå for firkantet for unge, udtaler Jens Christian Nielsen.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens it-ressourcer – sådan tiltrækker og fastholder I de bedste medarbejdere.

Danmark kommer til at mangle 19.000 it-specialister frem mod 2030 – og det kommer til at hæmme de danske virksomheders forretningsevne. På konferencen vil du få inspiration til og konkret viden om, hvordan du får fat i og fastholder de bedste it-profiler i et marked med høj efterspørgsel og relativt få ansøgere.

22. november 2018 | Læs mere


Roundtable: Muligheder og gevinster med RPA

RPA - robot proces automation - er for alvor på vej frem i mange organisationer: Der er meget store muligheder for de fleste organisationer i software-robotter, der er relativt nemme at opsætte.

22. november 2018 | Læs mere


CRM: Bedre og mere effektiv kundehåndtering i en digital tidsalder

Hør om implementering, processer og forandringsledelse - og få et indblik i helt konkrete løsninger, værktøjer og lær hvordan du får effektiviseret den interne administration og løftet kundeoplevelsen

27. november 2018 | Læs mere


Premium
Falck's nye CIO får it-afdelingen til at bidrage til forretningen med smart metode: "Der er ikke noget revolutionerende i det. Det virker bare super godt"
I mange virksomheder kæmper it med at bidrage til forretningen. Men hos Falck bruger it-afdelingen en snedig metode, der spiller it-afdelingen stærk fra begyndelsen. Virksomhedens nye CIO giver dig her en introduktion til BIO-metoden.
Computerworld
Yousee varsler prisstigninger på op til 36 procent - skal være med til at finansiere fiber-udrulning
Yousee varsler prisstigninger på både tv-pakker og bredbånd. Pengene skal blandt andet være med til finansiere fiber-investeringer.
CIO
Tag med på Computerworlds store lederkonference og mød de danske top-CIO'er, som bygger de nye it-afdelinger
Anvendelsen af digital teknologi og organiseringen af it-afdelinger er under radikal transformation. På konferencen Digitaliseringsledelse 2.0 kan du møde de CIO'er fra Bankdata, Adform og Rockwoll, som står i spidsen for teknologi-adoptionen.
Job & Karriere
Manden bag Stack Overflow til softwareudviklere og folk i it-branchen: Disse ting skal du lære, hvis du vil undgå at blive tromlet totalt
Interview: Manden bag Stack Overflow og Trello har en opsang til folk i it-branchen. Her er de kompetencer, som du bare skal tilegne dig nu.
White paper
Millennials – Kommuniker med den nye generation
Mange virksomheder har en stor udfordring når det gælder Millennials. De er online hele tiden, har sociale medier som omdrejningspunktet i deres hverdag, og har meget høje forventninger til god service. De vægter værdier som tilgængelighed, hurtighed og kontinuitet meget højt, og det skal afspejle sig i den service I som virksomhed yder dem. Det er en del virksomheder slet ikke forberedte på. I dette whitepaper gennemgår vi, hvordan du skal gøre for at kommunikere med den nye generation.