Danskere forærer EU MySpace-profil

EU skal være bedre til at kommunikere med unge brugere over nettet. Derfor har to danskere foræret unionen en MySpace-profil. Det er dog tvivlsomt, hvor meget det hjælper, siger en ekspert.

EU har fået tilbudt en MySpaceprofil af to danskere.

Det er EU’s kommissær for kommunikation, svenske Margot Wallströmm, der i et brev har fået tilbudt at overtage adgangskoden til profilen.

Adressen til profilen er myspace.com/the_eu.

De to danskeres formål med EU’s MySpaceprofil er, at unionen skal være bedre til at komme i kontakt med EU’s borgere. Især kontakten til de unge halter, mener de to profil-donorer.

- Vi har spurgt os selv, hvor vi helst ville kommunikere med EU, og kom i tanke om MySpace. Da vi så, at EU ikke havde oprettet en MySpace-profil, tog vi sagen i egne hænder, Skriver Mads Mariegaard og Markus Bernsen i en pressemeddelelse.

Kunne være led i Plan D
Opfordringen fra danskerne kommer netop som EU befinder sig i en krise efter, at Holland og Frankrig sidste år stemte nej til EU’s forfatningstraktat. Og Margot Wallström har i tænkepausen lanceret det, som hun kalder Plan D.

Det dækker over debat, dialog og demokrati. Men hvis planen skal gennemføres, så mener de to danskere, at EU må ud på de medier, der er relevante.

- Hvis du vil nå de aktive, skabende og kulturinteresserede unge, så er MySpace et godt sted at starte. Du har jo selv sagt, du vil kommunikere med borgerne gennem deres foretrukne medier, skriver de til Margot Wallström.

EU skal have en klar agenda
Forskningsleder for Center for Ungdomsforskning, Jens Christian Nielsen, hilser initiativet velkommen, som et skridt i den rigtige retning for EU.

Men han kan ikke lade være med at være en smule skeptisk for, om EU kan tackle den konkrete kommunikation med de unge

- Mange unge har et billede af EU som en stor og fjern organisation. Og unionen bør have en meget konkret agenda på et sted som MySpace, men samtidigt skal den også have relevans for de andre brugere, udtaler han.

Jens Christian Nielsen har tidligere foretaget en del undersøgelser omkring unge og demokrati.

Og han pointerer, at når det drejer sig om unges indflydelse og demokrati, så kan EU hente mange points på alternative kommunikationskanaler.

Den dialog kunne også sagtens være på hjemmesider, hvor unge i forvejen allerede diskuterer politik.

- Det hjælper dog ikke at være at befinde sig på smarte hjemmesider eller diskussionfora, hvor der er mange unge. Den bagvedliggende organisation skal også være gearet for ikke at fremstå for firkantet for unge, udtaler Jens Christian Nielsen.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Få styr på dine kontrakter - også i årene efter de er blevet underskrevet

I en verden fyldt med kontrakter og aftaler er det afgørende, at du har styr på håndteringen af din organisations kontrakter - både de nye og de eksisterende. På dette seminar gennemgår vi nogle af de største risici og hvordan du minimerer dem. Der er mange penge at spare. Og stor mulighed for kraftig effektivisering.

23. maj 2019 | Læs mere


CXO roundtable: Sæt strategisk it-sikkerhed på dagsordenen

Eksklusivt roundtable: Hør hvordan DSBs Chief Information Security Officer arbejder med fremtidens it-trusler og strategisk it-sikkerhed - og vær med til at sætte fokus på strategisk it-sikkerhed, incident response, beredskabsplaner og business continuity blandt en udvalgt gruppe af digitale ledere fra danske virksomheder.

24. maj 2019 | Læs mere


FutureLegal

FutureLegal giver dig viden og inspiration til at imødegå fremtiden for juridiske ydelser.

28. maj 2019 | Læs mere


Premium
Knald eller fald? Det kommer Googles Huawei-forbud til at betyde for din smartphone
Eksisterende og kommende ejere af Huawei telefoner kan se frem til en del usikkerhed omkring Android- og Google-økosystemet på deres smartphones.
Computerworld
Google blokerer med omgående virkning for Huaweis brug af Android-licenser - se hvad det kommer til at betyde for dig
Google begrænser med omgående virkning kinesiske Huaweis brug af Android. Huawei vil ikke længere have adgang til tjenester fra Google.
CIO
Danske Joachim Ærtebjerg er med i toppen som CTO for Intel i EMEA - hør hans bud på it-udviklingen efter 25 år hos processor-giganten
Tech fra Toppen: Danske Joachim Ærtebjerg har arbejdet for Intel siden de lancerede Pentium-processoren i midten af 90´erne. I dag er han CTO for EMEA-området - og giver her sit bud på it-udviklingen.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
ICS og SCADA - Sådan ser trusselsbilledet ud lige nu
I takt med at organisationer gør deres operations mere agile, som modsvar til en hurtigt udviklende markedsplads, så bliver mange operational technology (OT) systemer tilkoblet til resten af verden for første gang. Denne trend giver store fordele for virksomheder, men udstiller OT systemer, når det drejer sig om avancerede vedvarende risici. Den ”mur” som beskyttede OT systemer fra hackere og malware eksisterer ikke længere i mange organisationer og det gør dem til yndede mål for angribere. I denne rapport kigger vi nærmere på denne problematik.