Jens Alder vil have samlet TDC-tropperne

Interview: TDC skal genopfindes, så omkostningerne mindskes, og effektiviteten øges. Sådan lyder planen fra Jens Alder efter en måned som administrerende direktør i TDC.

Efter at have læst på opgaven i godt en måned, er den ny administrerende direktør og koncernchef i TDC, Jens Alder, nu klar til også at løse den.

Og planen er klar: Omkostningerne skal ned, effektiviteten skal op.

Første skridt blev taget i dag, hvor TDC meldte ud, at den øverste ledelse i koncernen bliver udvidet med tre medlemmer, når divisionscheferne Kim Frimer, Mads Middelboe og Henriette Fenger Ellekrog indtræder i selskabets øverste ledelse.

Den tæller i dag kun Jens Alder og finansdirektør Hans Munk Nielsen.

- Jeg vil og skal arbejde i teams, for så er jeg sikker på, at jeg har de rette kvaliteter i ledelsen, når debatten kører, forklarer Jens Alder i dag til Computerworld.

Strategien

Den nye ledelse er dog blot et udtryk for den store plan, som Jens Alder har med telegiganten.

- Vi er overbeviste om, at forretningen generelt – og især i Danmark – skal vokse mere og mere sammen på tværs af de forskellige selskaber og divisioner. Og når vi har et ledelsesteam, som tager ansvaret for alle de forskellige divisioner, så har vi også bedre mulighed for at styre TDC i den retning, siger Jens Alder.

Den 49-årige topchef, der er schweizisk-dansk, er uddannet ingeniør i Zürich og har både en baggrund i det franske Alcatel og i Swisscom, som han forlod i januar.

Nu gælder det så TDC, som ifølge Alder står over for en række udfordringer i takt med at konkurrencen på telemarkedet stiger.

- Hvis vi skal overleve på længere sigt, bliver vi nødt til at reducere vores omkostninger. Det har den konsekvens, at vi bliver nødt til at genopfinde og restrukturere firmaet, så vi med mindre arbejdskraft kan gøre det samme, lyder opskriften fra Jens Alder.

TDC er én virksomhed

Helt konkret vil Jens Alder gøre op med det TDC, der i dag består af mange forskellige devisioner, blandt andet TDC Mobil, TDC Totalløsninger og TDC Kabel TV.

- Vi vil rykke mere og mere sammen i Danmark, så vi bare er TDC, for det er også sådan markedet opfatter os, siger han.

Den altoverskyggende udfordring i den kommende tid bliver at mindske omkostningerne i forretningen.

Allerede i begyndelsen af 2006 meldte TDC ud, at antallet af medarbejdere i Danmark skal reduceres med fem til syv procent om året, og der er ikke noget, der tyder på, at Jens Alder har droppet den plan.

Så sent som i dag er der blevet bebudet nedlæggelse af 270 stilllinger i TDCs afdelinger for HR, økonomi og kommunikation.

- Når man er i et marked, hvor priserne falder og falder, skal man ikke sidde og håbe på, at der sker et mirakel. Man skal tværtimod satse på at øge effektiviteten og sænke omkostninger, så man også er finansiel sund i fremtiden, siger Jens Alder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere