Minister: Fagforbund bør sagsøge i kartelsager

Det er bare om at komme i gang. Sådan lyder beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksens (V) opfordring til fagforeningerne om at lægge sag an mod virksomheder, der indgår i hemmelige jobkarteller.

Kom i gang.

Så kontant lyder meldingen fra beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) til de danske fagforbund, der har medlemmer, som er ramt af de hemmelige jobkarteller.

– Det er det klare udgangspunkt, at man i det fagretlige system eller ved domstolene må rejse en sag, hvis man mener, man er omfattet af en ulovlig aftale. Og her vil jeg så sige til fagforeningerne: Det er da bare med at komme i gang! Hjælp jeres medlemmer med at føre sagerne, lyder det fra ministeren til Computerworld.

Sover i timen

Claus Hjort Frederiksen mener, at fagforeningerne har sovet i timen.

– Det kan da undre mig som minister, at lønmodtagerorganisationerne, der synes, disse aftaler er et stort problem for deres medlemmer, og som altså mener at have klokkeklare eksempler på ulovlige aftaler, ikke selv har villet forsøge at løse problemerne for deres medlemmer noget før, for eksempel ved at køre nogle retssager, siger han.

Uafklarede forhold

Dermed mener han også, at fagforeningerne bærer et stort ansvar for ikke at skabe afklarede forhold for lønmodtagerne.

– Jeg synes, at disse forbund/organisationer selv bærer et stort ansvar for retsløsheden på det her område. Vi mangler jo i den grad domstolenes stillingtagen til disse aftalers mange facetter, slutter han.

Læs mere om jobkartellerne i fredagens trykte udgave af Computerworld: Claus Hjort og fagforeninger i kartel-slagsmål




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere