Rekord i antallet af it-konsulenter

Antallet af fuldtidsansatte i it-konsulentvirksomheder er i 2006 steget til rekordhøjder. Den udvikling skyldes, at danske firmaer har brug for en tæt rådgivning, ifølge foreningen IT-Branchen.

It-konsulentvirksomhederne har kronede dage. Tal fra Danmarks Statistik og IT- og Telestyrelsen i rapporten Informationssamfundet Danmark 2006 viser, at antallet af ansatte i it-konsulentselskaber har rundet 40.000. Det er dermed rekord for forretningsområdet.

Tallene viser, at antallet af ansatte i konsulentvirksomhederne er steget med over 5.000 personer på bare tre år. Tallene er delvist baseret på ATP-statistik.

- It-kunder har brug for tæt kontakt med virksomheder, der kan levere konsulent- og servicearbejde. Samtidigt med, at alle former for virksomheder efterspørger mere it, så ser man, at antallet af konsulenter stiger, forklarer Administrerende direktør IT-Brancheforeningen Jakob Lyngsø.

Fokus på digitalisering

Han peger på, at arbejdet med specifikationer og rådgivning trækker det store læs i statistikken.

- Private og offentlige virksomheder fokuserer i stigende grad på, hvordan den fremtidige digitalisering skal håndteres. Og det kræver en masse menneskelige ressourcer, siger Jakob Lyngsø.

Konsulentvirksomhederne havde i 2006 en stor andel i, at den samlede it-branche ifølge analysefirmaet IDC og brancheforeningen IT-Branchen en vækst på 5,9 procent.

Antallet ansatte i it-industrien daler

Men it-industrien, der blandet andet producerer elektronikken, er derimod presset på opgaver.

Antallet er også i den del er branchen dalet til omkring 13.500 medarbejdere i 2006. Antallet lå i 2000 på cirka 21.000 fuldtidsansatte ifølge tal fra Danmarks Statistik og ATP-statistik.

- It-industrien er mere konkurrencetruet end både service- og softwaredelen af branchen, siger Jakob Lyngsø.

Han forklarer det hovedsageligt med outsourcingen til lande i eksempelvis Asien, hvor industri-arbejdskraften er langt billigere. Og der er intet, der tyder på, at den udvikling vil vende.

- Jeg kan kun se skelet mellem i antallet af medarbejdere i konsulentvirksomheder og it-industrien vil vokse i de kommende år, pointerer Jakob Lyngsø.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere