Second Life runder to millioner brugere

Linden Lab rapporterer, at Second Life nu har mere end to millioner brugere. Der er dog sået tvivl om antallet af reelt aktive brugere af den det tredimensionelle virtuelle univers.

Den virtuelle verden Second Life har rundet to millioner brugere. Det skriver Cnet.

Ifølge Linden Lab, der er skaberne af det tre år gamle univers, er tallet i skrivende stund 2.325.015 indbyggere.

Men der er sået tvivl om, hvorvidt dette tal stemmer overens med den virkelige virkelighed.

Det skyldes, at Linden Lab definerer antallet på baggrund af unikke avatarer, der kan logge ind, handle og besøge communitysiderne.

Tallet siger dog ikke noget om, hvor ofte disse mere end to millioner mennesker logger på sitet. Altså hvor aktive avatarerne er.

- Vi har fået fortalt, at dette er internettets fremtid. Men hvis får den slags beskeder, der er baseret på populariteten, så må man jo først og fremmest forstå, hvor poplært det er, siger professor Clay Shirky fra New York University's Interactive Telecommunications linje.

Interessen om antallet af aktive brugere skyldes manglende viden om populariteten af Second Life.

Især for store it-selskaber som IBM og Dell samt reklamebureauer, der investerer mange penge i den virtuelle verden, kan antallet have stor betydning for deltagelsen i Second Life.

Måske kun 230.000 aktive brugere

Brugere har mulighed for at logge på og prøve at bevæge sig rundt i den tredimensionelle verden én gang og aldrig komme tilbage.

Desuden kan personer have op til fem avatarer, som de bruger på skift.

Ifølge Cnet, så viser interne beregninger i Linden Lab at det reelle antal aktive brugere ligger tættere på 230.000 brugere.

Linden Lab har omkring 42.400 såkaldte premium brugere, der betaler for at købe land i det ellers gratis Second Life. Hvis man ønsker at besidde land skal man være en premium bruger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere