Comverse-rådgiver betaler 17 mio. efter aktie-fup

Den tidligere top-rådgiver for amerikanske Comverse, William Sorin, skal betale 17 millioner kroner i erstatning til selskabet, fordi han ulovligt har rådet selskabet til at bagud-datere aktie-optioner.

En tidligere top-jurist for det amerikanske software-selskab Comverse skal betale godt 17 millioner kroner til selskabet, skriver Financial Times.

Det sker som følge af et forlig, som rådgiveren, William Sorin, har indgået med selskabet, efter han er blevet beskyldt for massive bagud-dateringer af aktie-optioner af de amerikanske myndigheder.

Første forlig af sin slags

Forliget er det første af sin slags, efter det amerikanske finanstilsyn for et års tid siden iværksatte en større undersøgelse af mere end 100 amerikanske teknologi-selskabers praksis med at bagud-datere aktie-optioner, så de bliver mere værd.

Det er således første gang, at en tidligere top-rådgiver indvilger i at betale erstatning for baguddateringerne.

William Sorin erklærede sig skyldig i november. Han er tidligere blevet forbudt at påtage sig direktions-opgaver fremover.

Skandalerne om bagud-daterede aktieoptioner involverer en stribe af de største amerikanske it-selskaber som eksempelvis Apple, Nvidia og CA.

Sagen har allerede kostet flere topchefer jobbet.

Comverse har tidligere bidraget til skandalen, da selskabets topchef, Jacob "Kobi" Alexander, stak af og blev efterlyst af FBI.

Han blev dernæst fundet i Namibia i Afrika, efter han var blevet sporet til blandt andet Israel og Sri Lanka.

Tilsammen har Jacob Alexander, tidligere finansdirektør David Kreinberg og tidligere toprådgiver William Sorin angiveligt scoret godt 50 millioner kroner ved at ændre udstedelses-datoerne på en stribe aktieoptioner udstedt mellem 1998 og 2001 til datoer, hvor aktien blev handlet til en lavere pris.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere