IVS sælger Speednames for 200 millioner

Ascio Technologies, der oprindelig hed Speednames, er blevet solgt til børsnoterede NBT i England for 200 millioner kroner. Pengene går til stifteren Nikolaj Nyholm og venture-selskaberne IVS, NVP og Vækstfonden.

Den danske iværksættervirksomhed Speednames, der slog sig op på at registrere domænenavne, blev i går solgt til Group NBT, der har lignende aktiviteter i det meste af verden.

Siden Speednames blev etableret i 1999, er en del af ejerskabet blevet fordelt på forskellige investorer.

IVS første investor

Selskabets første investor var IVS, og siden er også Nordic Venture Partners og Vækstfonden trådt ind med kapital.

De tre investorer får ved salget af Ascio en kontant sum, aktier i NBT og optioner.

I alt beløber handelen sig til mere end 200 millioner kroner, hvilket Frank Ewald, bestyrelsesformand og partner i IVS, er "meget tilfreds" med.

- Vi havde tre hårde år, efter at den såkaldte it-boble bristede, men fik så hul på processen med at internationalisere selskabet, udtaler Frank Ewald, bestyrelsesformand og partner i IVS, i en pressemeddelelse.

Han peger på, at der blot var fem ansatte, da IVS gik ind med kapital. I dag er der 150 ansatte, mens omsætningen har rundet 140 millioner kroner, og indtjeningen blev tre millioner i 2006,

Forstod det ikke

Ascio er en rigtig dansk iværksætterhistorie, der tog sin begyndelse i 1999, da diplomatsønnen Nikolaj Nyholm kom til Danmark for at studere.

Han havde svært ved at forstå det danske uddannelsessystem og kastede sig i stedet over at etablere sin egen virksomhed.

Med Speednames blev det muligt for alle at registrere deres eget domænenavn.

I løbet af kort tid var store danske selskaber på kundelisten, og Ascio, der stod bag Speednames, blev leverandør til teleselskaberne.

Rustet til konkurrence

Ideen til de systemer, der er bygget op og solgt til hele Europa, tog udgangspunkt i Nikolaj Nyholms egne behov.

Via investeringskapital og tilførsel af kompetence i bestyrelsen fra i første omgang IVS og senere NVP og Vækstfonden er der skabt et selskab, der nu sammen med NBT står godt rustet til at konkurrere ikke bare herhjemme, men i det meste af verden.

Selskabet bliver ifølge en pressemeddelelse verdens største inden for registrering af domænenavne til virksomheder med en årlig omsætning på mere end 300 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere