Artikel top billede

Linux-miljøet: Ciscos iPhone krænker GPL-licensen

Cisco, der i øjeblikket sagsøger Apple for at overtræde iPhone-varemærket, bliver nu selv beskyldt for at overtræde copyright-reglerne. Selskabet har nemlig ikke offentliggjort koden til sin iPhone.

Cisco har ikke offentliggjort hele kildekoden til den nye iPhone, hvilket er en overtrædelse af GPL-licensen, siger en ekspert.

WIP300 iPhone er baseret på Linux og for at få lov til at benytte operativsystemet, har Cisco været tvunget til at overholde reglerne.

GPL-licensen kræver, at virksomheden publicerer al den kode, der udvikles til den nye telefon.

En at medlemmerne i GPL Violations Project, den gruppe, der holder øje med om reglerne overholdes, siger nu, at Cisco ikke har overholdt sin del af aftalen.

- Firmaet har ikke publiceret hele kildekoden til WIP300 iPhone, hvilket er i strid med licensreglerne, fortæller Armijn Hemel, GPL Violations Project.

Dele af koden er udeladt

Hemel har downloadet firmwaren til WIP300, og hans gennemgang har vist, at Cisco ikke har publiceret koden til et par programmer,

Det drejer sig om blandt andet om programmer til flash-hukommelsen, som telefonen er udrustet med.

Hemel har kontaktet Cicso for at få virksomheden til at offentliggøre koden, men uden resultat.

Derfor har han nu valgt at offentliggøre sine opdagelser, skriver InfoWorld.

- Cisco sagsøger Apple for overtrædelser af copyright-reglerne, men firmaet overtræder de selv samme regler. Det kan man vist kalde dobbeltmoral, siger Hemel.

Tvisten mellem Cisco og Apple startede for en uge siden, hvor Cisco Systems sagsøgte Apple for retten til at benytte navnet iPhone.

De to virksomheder har ellers forhandlet om brugen af navnet gennem de sidste fem år, men Cisco har aldrig fået en underskrevet aftale retur fra Apple.

Cisco fik fingre i navnet iPhone, da virksomheden i 2000 overtog InfoGear Technology, der oprindelig havde registreret iPhone som et varemærke.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere