Vodafone-sejr i kamp om indisk mobil-kæmpe

Britiske Vodafone overtager 67 procent af aktierne i Indiens fjerdestørste mobilselskab, Hutchison Essar i det største udenlandske opkøb af et indisk selskab nogensinde. Prisen er 112 milliarder kroner.

Britiske Vodafone har vundet den voldsomme kamp om kontrollen over Hutchison Essar, der er Indiens fjerdestørste mobilselskab.

Vodafone overtager nemlig de 67 procent af Hutchison Essar, som Hong Kong-selskabet Hutchison Whampoa hidtil har ejet.

Prisen for kontrollen over selskabet bliver gigantiske 112 milliarder kroner, hvilket er den største investering i Indien foretaget af et udenlandsk selskab nogensinde.

Mangler vækst på omsætning

Handlen vil give Vodafone en hårdt tiltrængt platform til at øge selskabets pressede omsætnings-vækst på det voldsomt spirende indiske telemarked, hvor der ventes milliard-vækst i de kommende år.

Alligevel kan Vodafones topchef, Arun Sarin, vente kritiske spørgsmål fra en stribe investorer, skriver Financial Times.

Der er nemlig flere investorer, der mener, at Vodafone har betalt for meget for den kontrollerende ejerandel af Hutchison Essar.

- Hutchison Essar er et imponerende og veldrevet selskab, der vil passe godt ind i Vodafone-gruppen, lyder det fra Arun Sarin.

Netværks-aftale

Vodafone har desuden underskrevet en netværks-aftale med Indiens største mobiloperatør, Bharti Artel, der betyder, at Vodafone kan bruge selskabets mobil-netværk.

Med buddet på 112 milliarder kroner verfede Vodafone flere andre bydere af banen.

De tæller blandt andet en række af Indiens største mobil-operatører, blandt andre Reliance samt konglomeratet Essar, der allerede ejer 33 procent af Hutchison Esssar.

Med i budrunden var også konglomeratet Hinduja Group.

Købet er Vodafones tredjestørste nogensinde.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere