Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Dangaard Telecom bliver verdens største efter fusion

Sønderjyske Dangaard Telecom og amerikanske Brightpoint fusionerer og bliver dermed verdens største inden for distribution af mobiltelefoner. "Fusionen giver os i ét hug, alt det vi gerne vil," siger Dangaards koncerndirektør Michaél Køehn Milland.

Amerikanske Brightpoint fusionerer med Dangaard Telecom, og det samlede selskab bliver dermed verdens største distributør af mobiltelefoner.

"Med ét hug giver fusionen os det, vi gerne vil - eksempelvis repræsentation i blandt andet Indien, New Zealand, Australien, Filippinerne og Singapore," siger Michaél Køehn Milland, koncerndirektør i Dangaard Telecom.

To uger efter Brightstar

Fusionen sker bare to uger efter, at Tech Data og Brightstar annoncerede etableringen af konkurrenten Brightstar Europe, der er halvt ejet af it-distributøren Tech Data og halvt af amerikanske Brightstar.

"Vores europæiske set up bliver også styrket væsentligt med fusionen, og der er ingen tvivl om, at Brightstar får det sværere i Europa, når de får det fusionerede selskab som konkurrent," siger Michaél Køehn Milland.

Dangaard Telecom er i dag repræsenteret i 13 europæiske lande, og dertil kommer Brightpoints aktiviteter i Finland, Slovakiet og Rusland.

Danmark hovedkvarter

Danmark forbliver hovedsæde for forretningen i Europa, og Dangaard Telecoms administrerende direktør Steen F. Pedersen fortsætter som øverste ansvarlig for de europæiske aktiviteter i det fusionerede selskab.

Dangaard Telecoms økonomidirektør, Hans Peter Alnor, forbliver også i sin stilling i den europæiske gren af koncernen.

Flytter til USA

Koncerndirektør Michaél Køehn Milland får i det nye selskab titel af Co-Chief Operating Officer og President, International og flytter samtidig til Plainfield, Indiana i USA, der bliver koncernhovedsæde for det fusionerede selskab.

Fusionen gennemføres ved, at Brighpoint overtager samtlige aktier i Dangaard Telecom. Samtidig betaler Brightpoint godt en halv milliard kroner til Dangaard i kontanter og udsteder derudover 30 millioner nye aktier til Dangaard.

Fusionens fakta

- Det fusionerede selskab får et solidt finansielt grundlag med en estimeret omsætning for 2006 på 27 milliarder kroner og et anslået driftsresultat på 618 millioner kroner.

- Samlet håndterede Dangaard og Brightpoint cirka 64 millioner mobiltelefoner i 2006.

- Det fusionerede selskab får mere end 3.100 ansatte og 25.000 kunder i 25 lande.

- Omkostningsbesparelser før skat ventes at blive omkring 46-58 millioner kroner om året i det samlede selskab.

- Fusionen forventes endelig gennemført i juni eller juli 2007.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere