Artikel top billede

Hold låget på syltekrukken lukket, lyder opfordringen fra De Radikale og Dansk Folkeparti, hvor it-ordfører Morten Messerschmidt frygter, at høringen om åbne standarder kan udløse en stribe tidskrævende test.

R og DF frygter, de åbne standarder bliver syltet

Både De Radikale og Dansk Folkeparti frygter, at regeringen vil forsinke implementeringen af åbne standarder med for mange ligegyldige pilotprojekter.

Morten Messerschmidt fra Dansk Folkeparti trommer utålmodigt med fingrene.

Det skyldes, at IT- og Telestyrelsens fire uger gamle udspil til åbne standarder kan udløse en vrimmel af test, som kun vil forsinke den reelle implementering af åbne standarder i det offentlige.

"Jeg frygter, at regeringen vil finde en masse eksempler på, at åbne standarder vil tage sig økonomisk dårligt ud i det første år, fordi der ikke er nogen besparelser. Men de skal nok komme på længere sigt," forsikrer Morten Messerschmidt.

Han forklarer, at åbne standarder med tiden vil blive en konkurrencemæssig kæmpefordel for den offentlige administration.

Advarsel til Helge Sander

Og hans udsagn møder kraftig opbakning hos it-ordfører fra Det Radikale Venstre, Morten Helveg Petersen.

"Åbne standarder er jo mit barn, og jeg meget interesseret i, at vi holder et højt tempo i implementeringen. Ved at stirre os blinde på alt for mange pilotprojekter, så risikerer vi, at vi ikke høster gevinsterne," udtaler han.

Morten Helveg Petersen peger derfor på, at regeringen med videnskabsminister Helge Sander (V) i spidsen bør undgå en omstændelig proces, hvor alt skal testes igennem i det uendelige.

"Der foregår et flot stykke arbejde ude hos embedsmændene. Men politiske skal vi fastholde visionen frem for at hænge os i de små petitesser. Indførelse af åbne standarder er jo så stor en vision, som helt klart vil sætte Danmark på verdenskortet," fortæller han.

K: Vi sylter ingenting
It-ordfører Per Ørum Jørgensen fra Det Konservative Folkeparti forsikrer, at der er lagt låg på syltekrukken.

"Vi ønsker selvfølgelig ingen forsinkelser. Og de pilotprojekter, der skal søsættes skal oppositionen naturligvis kunne se det fornuftige i," fortæller han.

Per Ørum Jørgensen forklarer, at han anser tidsplanen med implementering af åbne standarder i den offentlige sektor per 1. januar 2008 som realistisk.

"Med mindre der kommer noget frem i høringssvarerne, som vi skal have kigget ekstra i sømmene," siger han.

Høringssvar på fredag

Både Morten Messerschmidt og Morten Helveg ser også spændt frem til høringssvarerne.

"Det er klart, at vi som politikere ikke er eksperter på det tekniske. Og jeg venter eksempelvis stadig på et svar fra ministeren om, hvilke funktionaliteter som ODF og OOXML kan håndtere – og om de overhovedet kan eksistere sammen," siger Morten Messerschmidt.

Han forklarer derfor, at det mest fornuftige er at vente på svar fra høringsparterne, som Helge Sander vil modtage fra den private og offentlige sektor på fredag den 23. marts.

Ud fra disse svar vil videnskabsministeren udforme et høringsnotat, som skal danne rammen for en diskussion med it-ordførerne om den konkrete implementering af åbne standarder i det offentlige.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere