Artikel top billede

Eu-domæne verdens syvende-største top-domæne

Top level-domænet .eu er med 2,5 millioner registreringer det syvende mest populære domæne i verden. Populariteten overgår EU's egne forventninger, selv om domænet kun er på tredjepladsen inden for EU.

2,5 millioner europæere har allerede sikret sig en hjemmesideadresse, der ender på .eu blot et år efter lanceringen af domænet.

Dermed er .eu det syvende mest udbredte top level domæne i verden

Det skriver Reuters.com.

"Efter kun et år er .eu blevet en veletableret del af Europas cyberspace. Det er et positivt tegn på, hvor populært e-commerce er inden for EU," udtaler EU's it-kommisær Viviane Reding til nyhedsbureauet.

Hun understreger den reelle interesse for .eu ved at fortælle, at omtrent 80 procent af domænenavnene rent faktisk bliver brugt frem for at være reserveret med eventuelt henblik på videresalg eller fremtidigt brug.

Registreringer langt over forventninger

Selve registreringsprocessen af .eu bliver varetaget af en uafhængig organisation ved navn EURid.

Og antallet af registreringer er kommet bag på EU, der havde forventet, at organisationen havde registreret omkring en kvart million firmaer og organisationer ved slutningen af 2006.

Et år efter den udtalelse er antallet af registreringer næsten 10-dobbelt tre en halv måned inde i 2007.

EURid oplyser til Reuters, at .eu-domæner kan koste alt mellem 40 og 350 kroner at registrere.

Den specifikke pris afhænger af om domænet er et privat foretagende, en offentlig instans eller et registreret varemærke.

.com er stadig konge

.eu-domænet er det tredjestørste inden for EU, hvor det bliver overgået af det engelske .uk og tyske .de.

Det er dog stadig .com, der sidder på tronen som det mest populære domæne på nettet.

På alle tiders anden- og tredjeplads kommer .net og .org.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere