Diskret nordjysk mobilselskab har vokseværk

Mobilselskabet M1, der står bag nogle af landets billigste mobiltakster, har nu over 60.000 kunder og et millionoverskud. Hemmeligheden er, at alt det overflødige bliver skåret væk, siger direktøren.

Men en diskret forretning gemt godt af vejen i den nordjyske hovedstad Aalborg, har mobilselskabet M1 stille og roligt vokset sig større og mere effektiv over de seneste fire år.

Virksomheden har kun 13 ansatte, men med over 60.000 kunder kan M1 i det seneste årsregnskab glæde sig over et overskud på 2,5 millioner kroner efter skat. Bruttofortjenesten var på næsten 13 millioner.

"Vi er gode til at holde vores omkostninger nede. Vi har skåret meget ind til benet, og vi lægger også op til en høj grad af selvbetjening for kunden, og det er også derfor at du vil opleve relativt beskedne telefontider hos os," siger Mads Peter Veiby, der er administrerende direktør og medejer af M1.

"Prisen på lokaler er heller ikke så høj i Nordjylland, som hvis man har de fashionable adresser i København," tilføjer direktøren.

Med i priskrigen

M1 blev grundlagt i august 2003, hvilket var nogenlunde samtidig med, at de to mest kendte lavprisselskaber i Danmark, CBB og Telmore, indledte et regulært priskapløb.

Det fjernede dog ikke M1's forretningsgrundlag.

"Det var selvfølgelig en hård kamel at sluge, men så tænkte vi over, hvad det var, vi kunne gøre anderledes, og det er at skære alt overflødigt fra," forklarer Mads Peter Veiby.

M1, der lejer sig ind på TDC's net, kører med tre forskellige produkter.

Den billigste minutpris på 24 øre opnår man ved at købe produktet Prisskraber, der inkluderer en talepakke på 79 kroner om måneden.

Med den kan man tale "gratis" med alle andre M1-kunder, og samtidig får man 100 minutters tale med andre fastnet- og mobilnumre om måneden.

Al snak derudover koster 24 øre i minuttet, mens det koster 18 øre at sende en sms.

Nordjyske forventinger

Dermed er M1 også blandt de absolut billigste mobilselskaber i Danmark, men alligevel har Mads Peter Veiby ikke mistet jordforbindelsen i det nordjyske.

"Jeg ville da ønske, at vi kunne nå en halv million kunder, men det tror jeg, bliver svært at nå. Jeg tror, at det er realistisk at nå omkring 120.000-150.000 kunder," siger han.

Selv om M1 nu har fire år på bagen i den danske telebranche og er oppe på over 60.000 kunder, lever virksomheden fortsat en relativ anonym tilværelse, hvor det ikke er de store banner-reklamer og tv-kampagner, der skaffer nye kunder.

"Vi er så heldigt stillet, at kunderne anbefaler produktet til andre, og det gør, at vi får nye kunder på den måde. Vi vil hellere give kunderne nogle fordele, så de også fremhæver de fordele over for andre, frem for at poste en masse penge i dyre reklamer," siger Mads Peter Veiby.

I november kårede Ernst & Young M1 som vinder i kategorien Start-Up ved landsfinalen i Ernst & Young’s konkurrence Entrepreneur Of The Year.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere