Artikel top billede

Skandale sender Siemens-chef på gyngende grund

I kølvandet på flere korruptionsskandaler i Siemens er det uvist om direktøren for det hele, Klaus Kleinfeld, får tilbudt en ny kontrakt, når hans nuværende kontrakt udløber til oktober.

Computerworld News Service: Direktøren i Siemens, Tysklands største teknologi-virksomhed, finder onsdag ud af, om han bliver fyret eller ej. Det er undersøgelsen af en mulig bestikkelses-sag, der kan vælte stolen under direktøren.

Bestyrelsen i Siemens skal mødes i München onsdag og beslutte, om direktør Klaus Kleinfeld skal have forlænget sin kontrakt

"Bestyrelsen planlægger at tage en beslutning om Klaus Kleinfelds kontrakt, der udløber med udgangen af september," siger en talsmand for Siemens.

Der er spekulationer om, hvorvidt Kleinfeld vil modtage en et-årig kontrakt eller måske slet ingen, når bestyrelsen skal finde en måde at komme ud af korruptionssagerne på.

Bestyrelsesmedlem og direktør i Deutsche Bank har allerede haft samtaler med mulige efterfølgere til Kleinfeld, erfarer Financial Times i går tirsdag. Siemens ønsker ikke at kommentere den sag.

I 2005 overtog Kleinfeld direktørstolen efter Heinrich von Pierer, der fik en plads for enden af bordet i bestyrelsen.

Skandaler på stribe

I sidste uge førte bestikkelsesskandalen til, at von Pierer trak sig fra formandsposten i bestyrelsen.

Han insisterer på, at han intet kendskab har haft til de ulovlige aktiviteter.

"Min beslutning om at trække mig tilbage, skal ses som mit bidrag til at føre denne virksomhed væk fra overskrifterne og tilbage i roligere vande," siger den nu tidligere formand.

Seks nuværende og tidligere medarbejder i Siemens er mistænkt for at have oprettet hemmelige pengetanke uden for Tysklands grænser. Disse penge skulle bruges til at sikre kontrakter i telebranchen.

I sidste måned blev bestyrelsesmedlem Johannes Feldmayer arresteret. Han er ansvarlig for Siemens it-serviceforretning.

Det skete som en del af efterforskningen af betalinger fra Siemens til lederen af fagforeningen AUB. Feldmayer er midlertidigt frataget sine forpligtelser i Siemens.

Kleinfeld nægter at kende noget til betalingerne.

Kleinfeld ændrer Siemens kurs

Direktøren har skåret mere end 7.000 stillinger væk og flyttet virksomhedens fokus væk fra produktionsområder som telekomudstyr og computerchips, som har en lav indtjenings-margen.

Fokus er nu rettet over til områder, der kan være mere profitable. Det er områder som fabriks-automation, kraftværker og automatiske systemer.

Oversat af Christian Carlsen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere