Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Ballmer kryptisk om muligt Microsoft-køb af Yahoo

Microsoft køber normalt ikke selskaber til flere hundrede milliarder kroner som Yahoo, men alligevel vil topchef Steve Ballmer ikke udelukke muligheden for, at det kan ske i fremtiden.

Computerworld News Service: Microsofts administrerende direktør, Steve Ballmer, vil ikke udelukke muligheden for, at virksomheden en dag køber Yahoo, men siger, at Microsoft normalt ikke køber så dyre selskaber som Yahoo, der ifølge rygterne vil koste 275 milliarder kroner.

Steve Ballmer blev spurgt indirekte om købs-rygterne under et pressemøde ved Software 2007 konferencen i Santa Clara, Californien.

M.R. Rangaswami fra Sand Hill Group spurgte Steve Ballmer om Microsofts indkøbsstrategi.

Uden at nævne Yahoo spurgte han, om Microsoft kunne finde på at købe et selskab, der var blevet vurderet til mellem 220 og 275 milliarder kroner.

”Microsoft udtaler sig aldrig om mulige indkøb,” svarede Steve Ballmer, men tilføjede, "Vi har ikke for vane at foretage så store indkøb…men muligheden skal da ikke udelukkes.”

Steve Ballmer talte også om Microsofts reaktion på den "software as a service"-trend der giver virksomheder adgang til softwareapplikationer via internettet, normalt for en måneds abonnementsafgift – i stedet for at købe rettighederne til at installere softwaren på computeren – en forretningsstrategi Microsoft har perfektioneret i løbet af de seneste 32 år.

Steve Ballmer promoverer en form for "software and service" der beholder den gamle forretningsmodel, men stadig tilbyder nye service.

Selvom software har udviklet sig til at være en service i det Steve Ballmer kalder ”internet skyen,” henviser han til udviklingen indenfor forbrugerelektronik som et eksempel på en anden form for forretningsmodel.

”Apples iPod eller Motorolas Q mobiltelefon er software-definerede oplevelser, men omsætningen ligger på nuværende tidspunkt i hardwaren,” siger Steve Ballmer.

Microsoft anerkender markedets dynamik.

I takt med at virksomheden udvikler dens software as a service model, "vil vi også fortsat se en udvikling, ikke bare i måde vi bygger og leverer vores software på, men også i måden vi tjener penge på det,” siger Steve Ballmer.

Oversat af Ditte Thøgersen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere