ODF-rapport i strid modvind

En Rambøll-rapport om konsekvenserne af at indføre ODF-standarden møder kritik fra både tilhængere af ODF og OpenXML. IT- og Telestyrelsen afviser kritikken.

Dårlige beregninger. Elendig svarfrist. Utroværdige tal.

Beskyldningerne regner ned over en rapport om åbne standarder, som IT- og Telestyrelsen har offentliggjort.

Rapporten er lavet af Rambøll Management, og den er en del af politikernes beslutningsgrundlag, når de skal tage stilling til, om det offentlige skal have en eller to standarder for dokumenter.

Rapporten viser, at et obligatorisk skift til ODF vil koste 180 millioner i de næste fem år. Omvendt vil det koste 41,5 millioner, hvis politikerne følger IT- og Telestyrelsens indstilling og vælger to standarder.

Kort svarfrist

Kritikerne er alle enige om, at IT- og Telestyrelsen har skudt langt ved siden af ved kun at give tre dage til at afgive kommentarer til rapporten. Rashid El Mousti, specialkonsulent i styrelsen, forklarer, at den korte svarfrist er nødvendig.

”Vi bliver nødt til at rykke på det her, og vi fik først den rettede rapport fra Rambøll lige før den blev lagt ud,” forklarer han.

Han tilføjer, at der ikke er tale om en decideret høring. Styrelsen har blot ønsket at få kommentarer til rapporten, da konsekvensvurderingen er den første af sin art.

”Det er meget svært det her, og det fremgår jo også af de kommentarer, vi har fået,” siger han.

[b]Tal-kaos/b]
Både IT-politisk Forening og Open Source Leverandørerne, OSL, har rejst tvivl om de beregninger, der ligger til grund for rapporten.

OSL henviser blandt andet til, at en anden Rambøll rapport, som foreningen bestilte sidste år, gav et helt andet resultat. Rambøll forsvarer de forskellige tal med andre forudsætninger for beregningen.

Fra den anden fløj i diskussionen har Microsoft fået Center for Digital Forvaltning, CEDI, til at regne på omkostningerne.

Resultatet: En regning for obligatorisk ODF på en halv milliard.

Rashid El Mousti fra IT- og Telestyrelsen fastholder, at rapporten er et kvalificeret bud på en beregning. Men tilføjer, at regnestykket er svært, fordi det er første gang, man forsøger sig med en konsekvensvurdering af denne type.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere