10 it-begreber på vej i graven - kapitel 2

Kapitel to: Ekspertise i Novell NetWare eller OS/2 er ikke længere det, der vejer tungt i lønningsposen. Her kan du se listen over 10 døende it-begreber. Er du ekspert i en af disse, er det på tide at begynde at tænke på efteruddannelse.

4. cc:Mail
Dette simple LAN-baserede e-mailsystem fra 1980'erne havde engang i omegnen af 20 millioner brugere.

Men da e-mailfunktionalitet i stigende omfang sneg sig ind i mere komplekse systemer som Lotus Notes og Microsoft Exchange, ebbede cc:Mails popularitet langsomt ud, og i 2000 forsvandt det helt ud af markedet.

"cc:Mail er fortid. Nu om stunder får man e-mail sammen med alt muligt andet, og netop den tendens fik cc:Mail ikke i tide øje på," siger David Foote.

Ikke desto mindre holder det californiske firma Global Systems Services fast i et tilbud om kommerciel support for systemet.

5. ColdFusion

Dette engang så populære web-programmeringssprog blev lanceret i midten af 1990'erne af Allaire (som senere blev opkøbt af Macromedia, som senere blev opkøbt Adobe).

ColdFusion er med tiden blevet overtrumfet af andre udviklingsplatforme som Microsofts Active Server Pages og .Net samt Java, Ruby on Rails, Python, PHP og lignende open source-sprog.

Man diskuterer dog fortsat ColdFusions robusthed og skalerbarhed sammenlignet med konkurrerende produkter, men faktum er, at ColdFusion-programmørens papir i dag ikke er nær så guldrandet som førhen.

"Det var utroligt populært engang, men efterhånden er markedet blevet fyldt ud af andre produkter," fastslår Foote.

6. C-programmering

Web har taget over, hvor C-sprogene engang dominerede.

"C++ og C Sharp lever fortsat og har det godt, men i dag vil den typiske C-programmør formentlig være en fyr, der enten er arbejdsløs og/eller i gang med at tilegne sig nye færdigheder," mener Stewart Padveen.

Læs mere:

Læs kapitel et om kompetencer og programmer, der står og tripper på gravens rand. Her kan du læse om Cobol, ikke-relationelle DBMS'er og ikke-IP-netværk.

Læs kapitel tre om kompetencer og programmer, der står og tripper på gravens rand. Her kan du læse om PowerBuilder, certificerede NetWare-teknikere, pc-netværksadministratorer og OS/2.

Oversat af Lene Sekjær




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere