10 it-begreber på vej i graven - kapitel 2

Kapitel to: Ekspertise i Novell NetWare eller OS/2 er ikke længere det, der vejer tungt i lønningsposen. Her kan du se listen over 10 døende it-begreber. Er du ekspert i en af disse, er det på tide at begynde at tænke på efteruddannelse.

4. cc:Mail
Dette simple LAN-baserede e-mailsystem fra 1980'erne havde engang i omegnen af 20 millioner brugere.

Men da e-mailfunktionalitet i stigende omfang sneg sig ind i mere komplekse systemer som Lotus Notes og Microsoft Exchange, ebbede cc:Mails popularitet langsomt ud, og i 2000 forsvandt det helt ud af markedet.

"cc:Mail er fortid. Nu om stunder får man e-mail sammen med alt muligt andet, og netop den tendens fik cc:Mail ikke i tide øje på," siger David Foote.

Ikke desto mindre holder det californiske firma Global Systems Services fast i et tilbud om kommerciel support for systemet.

5. ColdFusion

Dette engang så populære web-programmeringssprog blev lanceret i midten af 1990'erne af Allaire (som senere blev opkøbt af Macromedia, som senere blev opkøbt Adobe).

ColdFusion er med tiden blevet overtrumfet af andre udviklingsplatforme som Microsofts Active Server Pages og .Net samt Java, Ruby on Rails, Python, PHP og lignende open source-sprog.

Man diskuterer dog fortsat ColdFusions robusthed og skalerbarhed sammenlignet med konkurrerende produkter, men faktum er, at ColdFusion-programmørens papir i dag ikke er nær så guldrandet som førhen.

"Det var utroligt populært engang, men efterhånden er markedet blevet fyldt ud af andre produkter," fastslår Foote.

6. C-programmering

Web har taget over, hvor C-sprogene engang dominerede.

"C++ og C Sharp lever fortsat og har det godt, men i dag vil den typiske C-programmør formentlig være en fyr, der enten er arbejdsløs og/eller i gang med at tilegne sig nye færdigheder," mener Stewart Padveen.

Læs mere:

Læs kapitel et om kompetencer og programmer, der står og tripper på gravens rand. Her kan du læse om Cobol, ikke-relationelle DBMS'er og ikke-IP-netværk.

Læs kapitel tre om kompetencer og programmer, der står og tripper på gravens rand. Her kan du læse om PowerBuilder, certificerede NetWare-teknikere, pc-netværksadministratorer og OS/2.

Oversat af Lene Sekjær




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere