Eniro køber Krak for 400 millioner kroner

Svenske Eniro overtager en af Danmarks ældste virksomheder, Kraks Forlag, der har besluttet at sælge ud, fordi selskabet ikke har økonomiske muskler til at klare sig i den internationele it-verden.

Den danske del af børsnoterede svenske Eniro køber Krak for 400 millioner kroner.

Med købet fortsætter Eniro ifølge en pressemeddelse sin offensive strategi for at tiltvinge sig en førende position på det danske onlinemarked.

Kraks Forlag blev oprindeligt stiftet i 1770 og er således en af Danmarks ældste virksomheder.

Overtagelsen finder sted i dag, og Eniro forventer at kunne høste besparelser på sammenlagte funktioner på 20 millioner kroner allerede fra næste år.

”Krak er strategisk et perfekt match for Eniro. Vi er allerede førende inden for udgivelsen af lokaltelefonbøger i Danmark, og med krak.dk og eniro.dk får vi nu også en førende position online. Vores mål om at blive den førende katalogvirksomhed i Danmark er dermed inden for rækkevidde,” lyder det fra Eniro Danmarks administrerende direktør, Henrik Dyring, i en pressemeddelelse.

Kraks bestyrelse har besluttet at sælge forlaget, fordi det er vurderingen, at selskabet ikke er stort nok til at kunne foretage de nødvendige investeringer i it-udvikling og salg på et online-marked, der bliver fortsat mere og mere internationaliseret.
IT-JOB

Spillehallen.dk ApS

Front-End Expert Game Developer

Centrica Energy Trading A/S

Senior Software Developer
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft bekræfter gigant-opkøb af AI-selskabet Nuance
Nuance Communication, der blandt andet har leveret teknologi til Apples Siri, er blevet opkøbt af Microsoft, der mandag eftermiddag bekræfter handlen.
Computerworld
Gigantisk datalæk: 600.000 danskeres Facebook-data offentliggjort på hackerforum
Data om 533 millioner Facebook-brugere på verdensplan er i weekenden blev lækket på hackerforum.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Data fra 45.000 virksomheder: Sådan lykkes den digital transformation
Digital transformation medfører gennemgribende forandringer og lykkes kun, hvis du får kunder og medarbejdere med på vognen. Denne hvidbog fra Zendesk konkluderer på data fra 45.000 virksomheder, hvornår processen lykkes – og hvornår den ikke gør.