Eniro køber Krak for 400 millioner kroner

Svenske Eniro overtager en af Danmarks ældste virksomheder, Kraks Forlag, der har besluttet at sælge ud, fordi selskabet ikke har økonomiske muskler til at klare sig i den internationele it-verden.

Den danske del af børsnoterede svenske Eniro køber Krak for 400 millioner kroner.

Med købet fortsætter Eniro ifølge en pressemeddelse sin offensive strategi for at tiltvinge sig en førende position på det danske onlinemarked.

Kraks Forlag blev oprindeligt stiftet i 1770 og er således en af Danmarks ældste virksomheder.

Overtagelsen finder sted i dag, og Eniro forventer at kunne høste besparelser på sammenlagte funktioner på 20 millioner kroner allerede fra næste år.

”Krak er strategisk et perfekt match for Eniro. Vi er allerede førende inden for udgivelsen af lokaltelefonbøger i Danmark, og med krak.dk og eniro.dk får vi nu også en førende position online. Vores mål om at blive den førende katalogvirksomhed i Danmark er dermed inden for rækkevidde,” lyder det fra Eniro Danmarks administrerende direktør, Henrik Dyring, i en pressemeddelelse.

Kraks bestyrelse har besluttet at sælge forlaget, fordi det er vurderingen, at selskabet ikke er stort nok til at kunne foretage de nødvendige investeringer i it-udvikling og salg på et online-marked, der bliver fortsat mere og mere internationaliseret.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hvor klogt er dit netværk?
Er dit netværk klar til fremtiden? Nye tider kræver fleksibilitet. I denne eGuide får du en håndfuld konkrete eksempler på, hvordan du kan optimere og fremtidssikre virksomhedens netværk.