Oracle lancerer Database 11g om en måned

Oracle har endelig forpligtet sig til en dato til lancering af den næste store udgave af sin database. Oracle Database 11g bliver præsenteret den 11. juli.

Computerworld News Service: Oracle sender Oracle Database 11g i luften om en måned, nemlig 11. juli.

Præsentationen vil finde sted i New York og vil blive afholdt af virksomhedens topdirektør, Charles Phillips, og Andy Mendelsohn, Oracles vice-administrerende direktør for database and server technologies.

Virksomhedens største databasekonkurrenter er IBM og Microsoft.

Oracle begyndte at skabe grundlaget for 11g i oktober ved OpenWorld-konferencen i San Fransisco, hvor virksomhedens direktører talte om den kommende udgave.

Direktørerne sagde, at databasen udmærker sig ved forbedringer i høj tilgængelighed, ydelse, skalerbarhed, håndterbarhed og det, virksomheden kaldte ”diagnosticerbarhed”.

Derudover talte direktørerne om en ny kompressions-teknologi, der formentlig kan reducere kundernes krav til lagring med to tredjedele og om 11G’s evne til at lagre ustruktureret data hurtigere end traditionelle filsystemer.

Den nye database forventes også at indeholde en række partitioneringsmuligheder.

Ved Collaborate Oracle-konferencen i Las Vegas i april talte man talte om 11g i samme brede termer.

Virksomheden meddelte, at man håber at klare kundernes problemer med den nye database, herunder håndtering, sikkerhed og retablering af data.

I betatest siden september er Oracle Database 11g efterfølgeren til 10g udgave 1 og 2. ”G’et” efter tallet refererer til grid computing. Oracle udsendte den første udgave af 10g i februar 2004.

Oversat af Mille Bindslev




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere