Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Håndslag afslutter portal-krigen om danskerne

Borger.dk og Sundhed.dk er nået til enighed om portalernes roller i fremtiden. Borger.dk bliver fremover danskernes store borgerportal.

Holdet bag Sundhed.dk følte sig trådt over tæerne, da den fælles offentlige digitaliseringsstrategi blev sendt i høring i foråret.

Den succesrige portal blev ligesom alle andre offentlige portaler underordnet Borger.dk.

I fremtiden er det meningen, at der kun skal være en hovedindgang for borgerne til det offentlige: Borger.dk.

Og sådan bliver det: Den nye økonomiaftale mellem regeringen og Danske Regioner understreger, at Sundhed.dk og Sundhedskvalitet.dk i 2012 skal kunne vise deres selvbetjeningsløsninger på Borger.dk.

Alligevel er Morten Elbæk Petersen, direktør for Sundhed.dks centrale organisation, godt tilfreds.

Vigtig rolle

"Jeg er rigtig glad for aftalen, fordi den understreger, at vi har en vigtig rolle at spille. Både i den nationale it-strategi for sundhedsområdet og i kommunikation med borgerne," siger Morten Elbæk Petersen.

Han mener, at der er tale om en afklaring af de roller, som de forskellige portaler kan forvente at få i fremtiden.

Han er især glad for, at Sundhed.dk kun skal levere relevante selvbetjeningsløsninger til borgerportalen, indholdet og data bliver ved med at være placeret hos Sundhed.dk.

”Vi var usikre på, hvad fuld integration betød. Det har vi nu fået en første pejling på”, siger han og konstaterer, at Sundhed.dk går styrket ud af aftalen og ind i den videre dialog med borgerportalen

Det begrunder han med, at udvælgelsen af selvbetjeningløsninger skal ske med udgangspunkt i om det er relevant at tage dem ud af deres sammenhæng på Sundhed.dk og placerer dem ind i en sammenhæng på Borger.dk.

Ingen tabere

De ansvarlige for Borger.dk er også godt tilfredse med at få en aftale på plads.

Natascha Dexters, kontorchef i IT- og Telestyrelsens borgerkommunikationskontor, forklarer, at en række møder har afklaret nogle af de spørgsmål, der kom fra Sundhed.dk.

Hun er også godt tilfreds med aftalen.

"Vi fik en rigtig god konstruktiv dialog - især om det tekniske, og det er jeg rigtig glad for," siger Natascha Dexters.

"Det ligger ikke i kortene, at en løsning kun skal kunne tilgåes fra Borger.dk. Men hvis man ikke ved, hvor man skal gå hen, så skal man kunne finde det via Borger.dk," siger Natascha Dexters.

Hun forklarer, at der med tiden vil blive stillet tekniske krav til andre portaler, så de kan integrere med Borger.dk og andre sider.

"Der er ikke nogen forventning om, at man bygger sin løsning om lige nu, hvis man ikke i øvrigt har nogen udviklingsplaner," konstaterer Natascha Dexters .

Hun tilføjer, at tidsplanen for borgerportalen har to deadlines: I 2010 bør alle myndigheder kunne integrere løsninger til siden. To år senere skal de integrere med Borger.dk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere