Udenrigsministeriet kan hjælpe dig med outsourcing

Tema: Det er i højere grad Asien, danske it-virksomheder går efter, når de beder Udenrigsministeriet om hjælp til at finde en partner i udlandet.

Hvad gør man, når man som it-virksomhed gerne vil i gang med at trække på den store pool af arbejdskraft i Asien?

For DanaWeb A/S, der udvikler og hoster hjemmesider for mindre og mellemstore virksomheder, førte en henvendelse til Danmarks Eksportråd om hjælp til at finde kompetencer inden for grafisk design til et samarbejde med en vietnamesisk virksomhed.

I dag sælger DanaWeb A/S- med Udenrigsministeriets mellemkomst - hundredevis af danske firmahjemmesider, der er ’made in Vietnam’.

”Det er tåbeligt at betale 25.000 kroner om måneden for en grafisk designer i Danmark, når man kan få arbejdet udført for 2.500 kroner i Vietnam,” siger Kenneth Stampe, der er partner i DanaWeb.

DanaWeb A/S har 100 ansatte i Danmark og producerer omkring 100 hjemmesider om ugen til mindre og mellemstore virksomheder.

Egentligt var DanaWeb A/S gået i gang med at outsource produktionen af hjemmesider til en partner i Pakistan – en forbindelse, der var etableret via en af virksomhedens kunder.

Men efter et besøg i Vietnam i forbindelse med et dansk eksportfremstød i april i år, er hele den udenlandske produktion nu flyttet til Vietnam.

Ifølge Kenneth Stampe er det i høj grad Udenrigsministeriets fortjeneste at det er gået sådan.

Vietnam udvalgt

På forhånd havde ministeriet udvalgt Vietnam som det mest attraktive land, bedømt på overordnede faktorer som lønninger, kompetencer, tilgængelighed af arbejdskraft, stabilitet med videre.

”De gav os så CV’er på 30-40 potentielle samarbejdspartnere. Vi udvalgte 10 af dem som jeg besøgte. På forhånd selv fundet frem til 2 virksomheder, men jeg må sige, at kvaliteten af de virksomheder, udenrigsministeriet fandt til os var bedre end dem vi selv havde fundet,” siger Kenneth Stampe.

En uge efter hjemkomsten til Danmark, gik to af de vietnamesiske virksomheder ind i en 30 dages testfase, og efter endnu en uge modtog DanaWeb A/S de første vietnamesisk producerede hjemmesider.

En af virksomhederne – Kenneth Stampe ønsker ikke at nævne navnet – løb så med den endelige samarbejdsaftale og lige nu trækker DanaWeb A/S på 10 grafiske designere i den vietnamesiske virksomhed.

Selv om de lavere lønomkostninger er vigtige, er billig produktion ikke det eneste saliggørende.

”Hvis kvaliteten ikke er i orden, kan det være ligegyldigt, at arbejdskraften er billig,” siger Kenneth Stampe.

Han pointerer, at samarbejdet med Vietnam ikke koster danske arbejdspladser. Tværtimod, jo mere der er at lave i Vietnam, jo flere har virksomheden også brug for i Danmark, mener han.

I Udenrigsministeriet konstaterer kontorchef Susanne Hyldelund, at der er stigende efterspørgsel om hjælp fra danske virksomheder til netop den type it-outsourcing, som DanaWeb A/S er gået i gang med.

”Vi ser i stigende grad henvendelser fra virksomheder om outsourcing af it-opgaver. Men hvor det tidligere var lande i Europa, f.eks. Ukraine og Rusland, der var efterspurgt, er det i dag Indien, Bangladesh, Pakistan, Vietnam og Kina, der er i søgelyset,” siger hun.

Hun vurderer at it-outsourcing udgør omkring 10 procent af udenrigsministeriets samlede outsourcingsager.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere