Rasende udfald mod Sony over PS3-udfasning

Forbrugere raser over Sonys beslutning om at stoppe produktionen af en af de mest populære PlayStation 3-modeller.

En veritabel kritik-bølge har rejst sig, efter det fornylig kom frem, at Sony planlægger at stoppe produktionen af selskabets 60 gigabyte-udgave af spilkonsollen PlayStation 3, skriver Financial Times.

Udmeldningen kom blot en uge efter, at Sony overraskende meddelte, at prisen på samme model ville blive sænket med omkring 600 kroner på det vigtige amerikanske marked.

Med trækket er kun Sonys store PS3-konsol på 80 gigabyte tilbage på det amerikanske marked, hvor den koster knap 3.500 kroner.

Sony meddeler dog, at selskabet fortsat ligger inde med et betydeligt antal 60 gigabyte-konsoller, der vil kunne dække efterspørgslen i i hvert fald den nærmeste fremtid.

Utilfredse forbrugere

Det ændrer dog ikke på, at mange forbrugere er utilfredse med Sonys beslutning, viser en stribe vrede indlæg på forskellige spil-sites på nettet.

Analytikere mener ifølge Financial Times, at Sonys beslutning hurtigt kan ramme salget af de resterende modeller, fordi det kan få forbrugerne til at vente, til Sony sænker prisen på 80 gigabyte-modellen.

”Både Sony og Microsoft vil efter alt at dømme sænke priserne til jul. Det vil under alle omstændigheder forvirre kunderne, hvis der er for mange modeller i butikkerne, og Sony har derfor en interesse i at strømline selskabets modeller,” siger Hiroshi Kamide, analytiker hos KBC, til Financial Times.

Noget skal der da også gøres, for salget af Sonys PS3-konsol halter langt efter ærkerivalernes salg på det store amerikanske marked.

I maj solgte Microsoft eksempelvis 5,6 millioner Xbox 360-konsoller, mens Nintendo solgte 2,8 millioner Wii-konsoller.

Sony solgte blot 1,4 millioner PS3-konsoller, viser tal fra NPD, skriver Financial Times. Det kan have indflydelse, at PS3 er dyrere end de to andre konsoller, hedder det.

Sony har endnu ikke offentliggjort planer om at sende 80 gigabytemodellen ud på de europæiske markeder, men det ventes at ske snart.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere