Artikel top billede

Udsendelse af cd'er med digital signatur i Slagelse og Holbæk kan give borgere, der i forvejen har signaturen, problemer.

Kommune-mail sletter adresser bag digital signatur

To kommuners udsendelse af digitale signaturer til borgerne kan vise sig at spænde ben for oprindelige brugere af den digitale signatur.

Efter Holbæk og Slagelse Kommuner i sommerens løb har bestilt og udsendt digitale signaturer til deres borgere, er problemerne for alvor brudt ud i de to kommuner.

De borgere, som har en digital signatur i forvejen, får nemlig ved den kommunale bestilling overskrevet deres registrerede mail hos TDC, hvilket betyder, at de ikke får informationer om udløb og forlængelse af deres oprindelige digitale signatur.

Kendt problem hos TDC

Hos TDC's hotline for den digitale signatur bekræfter supporter Marie Ravn, at der er problemer, når kommunerne vælger at sende digitale signaturer ud til borgerne.

"De gamle mail-adresser bliver overskrevet, hver gang en kommune beslutter sig for, at borgerne skal have en digital signatur," siger hun.

TDC's råd er derfor at kontakte kommunen for at få hjælp og vejledning.

Historien skræmmer folk væk

I Holbæk Kommune, der for en måned siden er blevet færdige med at sende digitale signaturer ud, er man noget uforstående over for TDC, som står bag de digitale signaturer.

"TDC har et problem med selskabets interne opsætning og systemer, hvilket jo skræmmer folk fra at bruge løsningen. Man risikerer jo at tabe folk på gulvet, hver gang man hører en dårlig historie om den digitale signatur," lyder det fra kommunikationschef i Holbæk Kommune, Claus Westergaard.

Kræver forklaring fra TDC

Holbæk Kommune har sendt 55.000 digitale signaturer ud, og indtil videre har kommunen dog kun stødt på ét tilfælde, hvor der har været bøvl med de overskrevne mails.

"Måske har folk ikke opdaget problematikken endnu, da den jo reelt først opstår, når de skal have deres digitale signaturer forlænget," siger Claus Westergaard.

På et møde med TDC senere på måneden vil Claus Westergaard have en forklaring på, hvordan problematikken kan løses bedst muligt, så alle borgere med en gammel digital signatur ikke bliver fanget med håret i postkassen, når de ikke får en forlængelsesmail og muligheden for at opdatere deres oprindelige digitale signatur.

TDC har endnu ikke ønsket at kommentere på opsætningen af deres system, der håndterer den digitale signatur.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere