Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Steria trækker sig fra Tetra-udbud

En af de tre virksomheder, der blev prækvalificeret til at give tilbud på software til beredskabssystemet Tetra, har trukket sig.

Steria, en af de tre virksomheder, der som Økonomistyrelsen havde prækvalificeret til at give tilbud på kontrolrumssoftware til det landsdækkende beredskabsnet Tetra, har trukket sig.

"Vi har besluttet ikke at komme med et tilbud," fortæller Peter-Nilson Østerbye, administrerende direktør, Steria.

Udbuddet drejer sig om den software, der skal installeres i vagtcentraler landet over, så de bliver i stand til at kommunikere med brugerne af beredskabsnettet.

To tilbage

Udover Steria, der var prækvalificeret sammen med sit engelske moderselskab og APD Communications, er yderligere to konsortier inviteret til at afgive tilbud.

Det er Siemens i Danmark sammen med Siemens Enterprise Communications og Terma i samarbejde med Intergraph, IBM Danmark, Motorola, Ingeniørfirmaet H. Mortensen og Zonith.

Steria har ifølge direktøren fortrudt, fordi det har vist sig, at alt materiale og alle præsentationer skulle afleveres på dansk.

"Der er tale om en meget kompliceret udbudsforretning og at lave alt på dansk ville blive en uoverkommelig opgave for os, fordi en stor del af vores eksperter er engelske, og vores engelske moderselskab var en del af opgaven," forklarer Peter-Nilson Østerbye.

Christian Gulholm fra Økonomistyrelsen fortæller, at udbudsforretningen fortsætter som planlagt, nu bare med to tilbudsgivere.

Ikke klokkeklart

Ifølge Sterias direktør fremgik det ikke "klokkeklart" i oplægget til prækvalifikationen, at materialet skulle udfærdiges på dansk.

"Flere faktorer har spillet ind i forhold til vores beslutning om at trække os, men hovedfaktoren er det med sproget," siger Peter-Nilson Østerbye.

For nylig vandt det Motorola-ejede selskab Dansk Beredskabskommunikation statens udbud af et nyt radiosystem til de danske beredskabsmyndigheder.

Beredskabsnettet baseres på Tetra-teknologien og får derfor en afgørende betydning for Motorolas danske Tetra-aktiviteter.

Nu er det kun Siemens, der er tilbage til at konkurrere mod et konsortium, der har Motorola med som partner.

Sætter pengene på Terma

Computerworld spurgte Sterias direktør, hvem han ville sætte sine penge på af de tilbageværende tilbudsgivere.

"Jeg ville sætte mine penge på Terma. Det konsortium, de har fået sat sammen, virker meget overbevisende. Imod taler, at konsortiet består af seks partnere, der både skal blive enige og tjene penge alle seks," siger Peter-Nilson Østerbye.

På baggrund af de første foreløbige tilbud forhandles der med hver af de nu to tilbageværende tilbudsgivere.

Forhandlingerne forventes ifølge Økonomistyrelsen at starte i slutningen af august med det mål at indgå kontrakt ultimo 2007.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere