Trådløs prototype giver 'utrolige' hastigheder

Et universitet i New York er i gang med at indføre en ultrahurtig trådløs internetforbindelse på hele campus-området. 802.11n overgår alle forventninger.

Computerworld News Service: It-medarbejderne på Morrisville State College i New York, hvor den første prototype af en 802.11n trådløs internetforbindelse på en større skala bliver designet, siger, at den overgår alle forventninger.

Universitetet er i den afsluttende fase af et projekt, der skal forsyne hele campus med superhurtigt trådløst internet.

Universitetet bruger Meru Networks, som i første omgang er installeret med 802.11a/b/g adgangspunkter.

De adgangspunkter bliver udskiftet i denne måned med Merus nyeste adgangspunkter, som indeholder chipset, der understøtter 11n.

De første 10 nye adgangspunkter blev leveret til universitetet i sidste uge.

Med 11n kan brugere forvente at se en gennemgang af mellem 100 millioner og 300 millioner bits per sekund, alt afhængig af, hvordan adgangspunktet og klienten indstilles.

Næsten ikke til at tro

De tal skal sammenlignes med de mellem 20 og 24 millioner bit per sekund, som 11a og 11g forbindelsen behandler i dag.

"Nogle af de tal, vi fik fra testene, var næsten ikke til at tro," siger Jean Boland, som er viceformand for tekniske service på universitet.

"I gennemsnit gik tingene fem gange hurtigere end med 11g, men ofte var det meget mere. For eksempel tog det tre minutter og 51 sekunder at uploade 50 megabyte fra en laptop med 11g. Med 11n tog det 26 sekunder. Det er næsten ni gange så hurtigt."

Afstand påvirker hastighed

Morrisvilles netværksadministrator, Matt Barber, kører test på kollegieværelser og i fællesrum.

Ligesom med 11a/b/g falder hastigheden i takt med at afstanden øges med 11n forbindelsen, men ikke lige så meget.

Når en bruger er meget tæt på et adgangspunkt, opfanger testerne en gennemsnitlig hastighed på 280 millioner til 300 millioner bit per sekund.

Hvis man bevæger sig længere væk, falder hastigheden til 240 millioner til 279 millioner bits per sekund.

For dette universitet er afstand dog knap så interessant, som hvorvidt forbindelsen er i stand til at penetrere væggene, som overvejende er byggede af beton og stål, men også her overgår 11n alle forventninger.

"Vi designer netværket således, at vi har mange adgangspunkter, så hvis man bevæger sig væk fra et adgangspunkt, kommer man i nærheden af et andet, hvorved forbindelsen forbliver på et stabilt, højt niveau," siger Matt Barber.

Oversat af Ditte Thøgersen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere