Bloggere lancerer interaktivt dameblad: Sk*rt

Siden hedder Sk*rt, er lige gået i luften og er angiveligt ligesom den der veninde, der altid finder de bedste ting – bare bedre.

Computerworld News Service: Tre bloggere har lanceret en brugerstyret hjemmeside, hvor der blandt andet skrives om "seje sager, innovative ideer og fantastiske fund."

Hjernen bag projektet hedder Gabrielle Union, en blogger som har været art director på et reklamebureau i New York og som er mor til fem.

Gabrielle Union er vild med konceptet bag den populære blogger-side Digg.com, men mener, at siden mangler flere nyhedsartikler om de emner, som hun interesserer sig for.

Hun kontaktede bloggerne Laurie Smithwick, som leder et webdesign-firma og Laura Mayes, som arbejder for et reklamebureau, og de tre udviklede i fællesskab ideen til Sk*rt.

De sigtede efter en stille og "blød" lancering senere på sommeren, men rykkede lanceringsdatoen frem efter en del positiv omtale i blogosfæren, som resulterede i en forsidehistorie på Digg.

Godt koncept

Den tunge trafik fra Digg fik siden til at gå ned i et par timer, men forsikrede til gengæld kvinderne om, at de havde udviklet et rigtig godt koncept.

"Jeg synes, at Digg var genialt," siger Gabrielle Union.

"Men jeg besøgte alligevel ikke siden så tit, fordi indholdet ikke helt var mig. Jeg er altid bange for at gå glip af noget på nettet: en fed samtale mellem nogle bloggere eller en spændende artikel. Sk*rt løser det problem for mig."

Laurie Smithwick har brugt open source Pleg-software til at lave hjemmesiden, som med vilje minder en del om Digg.com.

"Vi vidste fra starten, at vi ville lave noget, der mindede om Digg. Vi skal ikke opfinde den dybe tallerken igen. Vi vil bare gerne have Digg med nogle andre kategorier."

De tre kvinder sendte en e-mail ud til venner, familie og kolleger den 4. juni, for forsigtigt at starte siden op.

"Da dagen var gået, havde folk blogget i øst og i vest," siger Laura Mayes.

"Den respons vi fik, var så dynamisk og omgående, at vi kom på forsiden af Digg dagen efter."

Bagkvinderne vidste godt, at den host de brugte, ikke kunne tåle alt for tung trafik, men det var der heller ikke nogen af dem, der forventede at få.

"Vi synes selvfølgelig selv, at vi havde fået en god ide, men vi havde jo ingen ide om, hvordan andre ville reagere på den…men det viste sig, at vi blev nødt til at skifte til en host der kan tåle noget trafik."

På Sk*rt kan man blandt andet stemme på en historie, man synes er spændende og dermed give historien en højere prioritering på siden.

Man kan også linke sider man finder på nettet til Sk*rt og dermed anbefale den til andre brugere.

Oversat af Ditte Thøgersen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere