Slaget om åbne standarder fortsætter

Dansk Standard-udvalg er enig om, at OOXML kan forbedres. Men her stopper enigheden også.

Medlemmerne af det udvalg, der skal udarbejde en indstilling til OOXML's ISO-fremtid, indgav sent fredag eftermiddag deres beslutning til Dansk Standard.

Der er ikke 100 procent opbakning til OOXML i den nuværende form, og der er således ikke sagt entydigt ja eller nej.

Open source-folket håber og tror stadig på en sejr.

"Jeg forventer et betinget ja med kommentar " siger Morten Kjærsgaard, formand for open source-leverandørerne, der er medlem af udvalget.

Tekniske ændringer

I udvalget er der enighed om, at OOXML kan blive bedre, og i indstillingen peges der på en række tekniske ændringer, som med fordel kan rettes, ændres eller pilles ud.

Der er dog ikke enighed om, hvordan eller hvornår det skal gøres.

Uenigheden går også på, hvor vigtige disse ændringsforslag er.

Tilhængerne siger ikke overraskende, at man kan ændre og tilpasse med tiden, mens modstanderne mener, at det skal justeres, før Dansk Standard tilkendegiver en positiv indstilling overfor ISO.

Det bliver således en svær beslutning for Dansk Standard, da udmeldingerne ikke er entydig, men tværtimod rummer en række forbehold og justeringsforslag.

Blød udmelding fra Dansk Standard

Pia Elleby Lange, der er Centerchef Service, ICT og Logistik i Dansk Standard, henviser til teksten på Dansk Standards webside.

Her fremgår det, at de punkter, der er enighed om, offentliggøres 3. september.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere