Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Den offentlige sundhedsportal sundhed.dk har høstet meget rosende omtale og er nu også nomineret til en eGovernment Award. Her ses direktør Morten Elbæk Petersen ved lanceringen i december 2003.

Danmark skal forsvare europæisk e-pris

Tre offentlige danske it-projekter er med i kampen om prisen eGovernment Awards, som for tredje gang uddeles af EU. Danmark er forsvarende mestre.

Alle EU-borgere inviteres nu til at bedømme, hvilke projekter inden for digital forvaltning, som skal vinde prisen eGovernment Awards 2007.

I år er tre danske projekter med i kapløbet om prisen, der uddeles for tredje gang. Projekterne er blandt de 56 nominerede, der er udvalgt blandt 311 it-projekter, som siden april er blevet indstillet til prisen.

Og det er flot, vurderer Adam Lebech, der er kontorchef på it-strategisk kontor hos IT- og Telestyrelsen.

Forsvarende mestre

"Det er et udtryk for, at vi er langt fremme – og det er også det indtryk, vi får i vores drøftelser med andre europæiske lande. Og vi kunne sagtens have haft mange flere initiativer med," siger Adam Lebech.

Faktisk er Danmark forsvarende digitale mestre i konkurrencen. Da prisen senest blev uddelt for to år siden i Manchester, vandt Økonomistyrelsen for e-faktura.

Europæisk digital forvaltning

Konkurrencen finder sted i forbindelse med EU's ministerkonference i Lissabon den 19.-21. september, hvor der blandt andet skal forhandles om en ministererklæring om digital forvaltning.

Foruden videnskabsminister Helge Sander deltager en delegation bestående af interessenter fra hele it-Danmark. Blandt dem formanden for ITEK, Tom Togsverd, og formanden for Dansk IT, Lars Matheisen.

De nominerede er:
Her er listen over de tre nominerede danske projekter:

Digitale kompensationer fra sygedagpenge-systemet

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen er nomineret for it-løsningen, der sikrer, at danske virksomheder hundrede procent digitalt kan indberette medarbejdernes sygedage, og dermed modtage automatisk kompetensation fra sygedagpenge-systemet.

Løsningen gør brug af standarden OIO-XML, som er blevet standardsproget for kommunikationen mellem virksomheder og myndigheder. Brug af stor back end-integration sikrer, at informationer om eksempelvis ansatte kan hentes direkte ind fra de bagvedliggende it-systemer, og dermed spare brugeren for en masse besvær med indtastningerne.

Det digitale indberetningssystem giver ifølge nomineringen det offentlige en besparelse på mellem 13 og 25 millioner europ om året. Og projektet har ikke alene været en gevinst for det offentlige. Ifølge prisnomineringen sparer de enkelte virksomheder mellem 30-40 procent af den tid, de tidligere brugte på at udfylde fysiske blanketter.

Digitale lydbøger

Dansk Blindebibliotek er nomineret for et projekt med digitaliserede lydbøger og digitaliserede bøger. Processen med bestilling af digitale lydbøger er i dag fuldt ud digitaliseret. Når en borger via portalen E17 (eee.e17.dk) bestiller materialet, bliver det automatisk produceret og landet i postkassen hos bestilleren en eller to dage senere. Og hvis der er tale om en digitaliseret bog til eksempelvis ordblinde, kan den downloades med det samme.

Målgruppen for projektet er personer, der af forskellige årsager ikke kan læse konventionelle bøger og andet læsestof. Det kan være alle lige fra blinde, synsbeværerede eller ordblinde.

Systemet benytttes i dag af 13.000 registrerede brugere, men antallet forventes at vokst til 16.000 i 2009.

Sundheds-it

Sundhed.dk har høstet meget rosende omtale, og er nu også nomineret til en eGovernment Award.

I nomineringen til prisen fremhæves det blandt andet, at sundhed.dk giver alle danskere mulighed for at få en personificeret adgang til det danske sundhedsvæsen, se behandlinger og diagnoser fra hospitaler, booke aftaler med læger og sende sikre mails til sundhedsvæsenet.

Ifølge nomineringen giver portalen 150.000 sundhedsprofessionelle et bedre grundlag for at træffe beslutninger, blandt andet fordi de har direkte adgang til her og nu informationer om patienterne og patient-forløb.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere