Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Net-rygter tager til: Google er på vej med Gphone

Google er på vej til at præsentere et større indtog på mobilmarkedet, lyder det hviskende i krogene. Bliver det en Gphone? Eller noget helt andet?

Rygtestormen på nettet bliver kraftigere og kraftigere, når det handler om, at Google måske er på vej med et nyt apparat, som skulle være en Gphone. Eller i hvert fald noget nyt til mobilmarkedet.

Noget er i hvert fald på vej fra Googles side, forlyder det. Og måske er en prototype på vej til at blive præsenteret.

Styresystem

Rygterne har taget ekstra fart, efter teknologisitene Engagdet og Techcrunch stort set samtidig har offentliggjort artikler om, at Google har nyt og spændende noget i ærmet.

Engadget mener at vide, at Google er på vej med et særligt styresystem til mobiltelefoner, som Engagdet kalder "Gphone OS".

Planerne om det Linux-baserede styresystem vil ifølge Engadget blive præsenteret 3. september, skriver sitet, der mener at vide, at Google "ikke nødvendigvis" er på vej med en decideret telefon, selv om Google "afgjort" samarbejder med mobil-producenter.

Hos Techcrunch hedder det, at Google er på vej til at præsentere noget stort i begyndelsen af næste år. Ifølge sitet har HTC, der samler mobiltelefoner, leveret cirka 20 mobile apparater til Google til test.

Til mange apparater

Techcrunch skriver, at Googles indgang til Gphonen er helt anderledes end Apples indgang til selskabets iPhone i og med, at Google satser på styresystemet og en vifte af Google-applikationer som eksempelvis Gmail, Maps og lignende til en hel række forskellige mobile apparater.

Mediet Rediff.Com vil desuden vide, at Google for tiden forhandler med flere af Indiens største mobileselskaber, Bharti Airtel og Vodafone Essar og citerer unavngivne kilder for, at en Gphone samtidig vil blive lanceret i både USA og Europa.

Midt i den tiltagende rygtestorm er der dog også dem, der mener, at der er tale om det rene hysteri på rygtemarkedet - i hvert fald når det gælder de rygter, der handler om, at Google skulle være på vej med sin egen hardware.

De peger på, at Google flere gange har bedyret, at mobilmarkedet er lige lovligt konkurrence-præget, ligesom Google aldrig har bekræftet, at selskabet arbejder på at udsende et håndholdt apparat.

Når det handler om et Google-styresystem til håndholdte er det sværere at finde kritikere, der blankt kan afvise disse rygter som uvederhæftige. Nu er det blot at vente for at se, om Google præsenterer noget 3. september.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere