Artikel top billede

Er Michael ved at sætte en stopper for Dells nedtur?

Med et stærkt overraskende regnskab for andet kvartal i træk er Michael Dell måske ved at have vendt sit livsværk fra nedtur til optur.

Amerikanske Dell Computers har offentliggjort endnu et kvartals-regnskab med et resultat, der langt overstiger forventningerne. Det er andet kvartal i træk, at analytikerne bliver positivt overrasket over selskabet.

Deet har nu vakt visse forhåbninger om, at den store amerikanske hardware-producent så småt er ved at få vendt skuden efter et par års nedtur.

Dell landede i sit andet regnskabskvartal en indtjening på 4,1 milliarder kroner. Det er en forbedring på hele 46 procent i forhold til det tilsvarende kvartal et år tidligere.

Dell peger på, at resultatet ikke mindst har været drevet af salg til erhvervslivet, ligesom salgsprisen på Dell-computere er steget, mens komponent-priserne er faldet

Maner til besindelse

Midt i glæden over de seneste to gode kvartals-resultater maner Dell dog til besindelse.

Den høje indtjening skyldes nemlig ikke mindst lave komponent-priser på verdensmarkedet netop nu. Og den slags kan vende hurtigt, formaner selskabet.

Det forbavsende gode resultat kommer blot et par uger efter, at selskabet løftede sløret for en intern undersøgelse, der havde afsløret, at en stribe højtplacerede medarbejdere systematisk havde forfalsket regnskabs-resultater.

Det tvang Dell til at ændre offentliggjorte regnskabsresultater med bagudvirkende kraft flere år tilbage.

Efterdønninger

Samtidig bøvler selskabet med eftervirkningerne af de kraftige forsinkelser, der har ramt færdiggørelsen af nuværende regnskaber på grund af netop den omtalte skandale.

Dell har været under pres i flere år, hvor selskabet har mistet sin position som verdens største pc-producent til ærkerivalen HP, aktiekursen er styrtdykket, selskabet har stået for verdenshistoriens største batteri-tilbagekaldelse, er blevet truet med afnotering af Nasdaq-børsen og flere andre ting.

Det fik i begyndelsen af året stifter Michael Dell til at fyre topchef Kevin Rollins, hvorefter Dell selv overtog styringen af selskabet, der siden har gennemgået en række forandringer med fokus på udvikling, opkøb, innovation og omkostnings-reduktioner.

Det er eksempelvis planen, at Dell vil skille sig af med omkring 10 procent af medarbejderstaben - cirka 8.800 ansatte - ligesom Michael Dell er ved at ændre et af selskabets varemærker, nemlig det direkte salg til kunderne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere