Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Rune Dittmer fra Press Play håber på, at selskabet kan kan klare overgangen fra design- til spilfirma.

Designfirma om dagen - spilfirma om natten

Spilbranchen: Et skifte fra design-firma til spilfirma er ofte økonomisk mere risikabelt men meget sjovere. Derfor har et nystartet iværksætterfirma valgt at tage springet fra designere til spil-udviklere.

Når drømmen om at gå ind i spilbranchen er stærk nok, så helliger målet ofte midlerne.

Derfor har folkene bag firmaet Press Play efter et år som designfirma, hvor de hovedsageligt har levet af arbejdet med hjemmesider, valgt at skifte arbejdsområde til den forjættede computerspilsbranche.

Selskabet vil fokusere på at lave små, letforståelige flashbaserede computerspil – også kaldet casual games - som i starten skal finansieres af design-delen af firmaet.

"Vi skifter fokus, fordi det er sjovere at lave spil. Vi kan naturligvis bruge vores erfaring med flash-udvikling, men selvfølgelig kan vi også bruge vores netværk af kunder, som vi har fundet via vores hjemmesideopgaver. Nu handler det jo bare om at overtale dem til at købe spil," griner partner og stifter af Press Play, Rune Dittmer.

Han fortæller, at det hele tiden har ligget i kortene, at firmaet skulle skifte fokus, men det er først efter nok hjemmeside-opgaver, at det nu bliver en realitet.

Selskabet blev stiftet i oktober 2006 og har til huse blandt mange andre iværksætterfirmaer på IT-Universitetets 5te, hvor der foregår et samarbejde mellem universiteter, erhvervsliv og offentlige myndigheder.

Spil er sekundære for mange firmaer

Rune Dittmer fortæller, at Press Play ville tjene flere penge, hvis de var blevet i designbranchen.

"Vi vil bare gerne lave noget, der er sjovere, også selvom vi ved, at det er en noget hårdere branche, hvor der umiddelbart ikke er så mange kunder som i arbejdet med hjemmesider," siger han.

Han forklarer det med, at spil ofte er et ekstra tilbud hos mange selskaber, når først hjemmesiden er kommet på plads.

Press Play har store dog forhåbninger til brancheskiftet, og har i foråret ansat to nye fuldtidsmedarbejdere samt to deltidsansatte, som kan supplere de tre oprindelige partnere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere