Artikel top billede

Kunøe klar til at skyde flere penge ind i Guideix

Interview: "Det var synd for Guideix. Regnskabet bliver et hul i jorden," lyder det fra finansmanden Ib Kunøe, der netop har reddet selskabet fra fallit.

"Det var synd." Sådan siger finansmanden Ib Kunøe, Consolidated Holdings, om begrundelsen for indtoget i den konkurstruede danske softwarevirksomhed Guideix, der udvikler og sælger sit eget økonomistyringssystem, Guide.

"Guideix er et godt selskab med et godt produkt. Og samtidig har virksomheden nogle fantastisk engagerede medarbejdere, der brænder for at gøre det godt." siger han.

Frygter ikke de store

Aftalen med de to ejere af Guideix, administrerende direktør Lars Kristiansen og Erick Marcus Jensen, betyder, at Ib Kunøes selskab Consolidated Holding overtager 80 procent af aktierne, mens de to grundlæggere hver beholder 10 procent af aktierne.

Med købet af kriseramte Guideix frygter Ib Kunøe dog ikke at blive kørt over ende af det nyerhvervede selskabs konkurrenter, der tæller blandt andre Microsoft Business Solutions.

"Guideix passer faktisk utrolig godt ind i Consolidated Holdings portefølje, da det er en lille nichevirksomhed med fokus på stål og nonfood-grossister, der bevæger sig under de store selskabers radar." siger Ib Kunøe.

Hul i jorden

Han har endnu ikke fået det fulde overblik over virksomhedens situation, eftersom forhandlingerne om overtagelsen først var afsluttet søndag nat ved ettiden.

"Ja, nu er jeg jo ikke nået helt ned i dybden endnu, men regnskabet for i år bliver et hul i jorden. De har jo brugt 30.000 timer på en opgave, der blot gav dem otte millioner kroner." siger han.

"Men det er fortid. Det som var ved at slå Guideix ihjel bliver jo leveret i denne uge." siger han med henvisning til en fastpriskontrakt med den store norske engrosvirksomhed Norengros, der har gjort et stor indhug i Guideix' likvide beholdning.

"Nu skal vi i stedet se fremad. Det kommer nok til at tage et halvt års tid at få balance i regnskabet. I første omgang bliver der ikke ændret noget. Men det er klart, at det kræver en stram strategi at få rettet op på tingene." siger Ib Kunøe.

"Derfor skal Guideix fremover kun fokusere på det, som selskabet er god til. Så tager vi os af likviditeten og skyder de penge ind, der er nødvendige for at sikre driften."

Smileys i sidste time

Ib Kunøe har brugt mandagen på at snakke med medarbejdere og kunder, og foreløbig er han blevet mødt med lutter glæde over redningen af Guideix.

"Både kunder og medarbejdere har været utrolig positive over, at Guideix undgår konkursen. Og medarbejderne brænder jo for det, så der har været lutter smileys."

Men det var også kun lige i sidste øjeblik, at smilene blev fundet frem hos Guideix.

Mandag morgen i sidste uge indgav virksomheden nemlig konkursbegæring.

Ib Kunøe fik derefter kendskab til situationen i løbet af tirsdag.

Allerede onsdag holdt Kunøe et indledende møde med ejerne af Guidex, men det var først på det andet og sidste møde søndag, at forhandlingerne førte til en endelig aftale.

Og det var akkurat i sidste øjeblik, da Guideix ellers skulle have været i skifteretten mandag formiddag klokken 11.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere