Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Annoncehajer lænser danske firmaer for milllioner

Danske firmaer har betalt op i mod 80 millioner kroner til glubske annoncehajer for at stå i et ubrugeligt internetregister.

Hos Håndværksrådet har man længe kæmpet mod annoncehajer. Den nye bølge fra Tyskland blev også meget tidligt nævnt på deres hjemmeside.

Adskillige af Håndværksrådets over 20.000 medlemsvirksomheder har modtaget et brev fra Dansk Internet Register. Brevet er en kontrakt, der forsøger at lokke folk til at tilmelde sig et ubrugeligt register for beskedne 21.000 kroner over en treårig periode.

Metoden med at postomsende i stedet for at ringe op og forsøge at sælge fupannoncerne er relativt ny i Danmark, og hos Håndværksrådet har chefjurist Peter Andersen endnu ikke hørt om nogen, der rent faktisk er hoppet på den.

”Jeg ved ikke, hvor stor en andel der skal bide på, før det kan betale sig. Men der er jo ikke nogen udgifter forbundet med det, andet end at ringe op, eller sende brevet, og have en portal man sætter navnet ind på,” siger Peter Andersen.

Nemme penge

De danske annoncehajer, rådet har erfaringer med, har altid benyttet sig af telefonen i stedet for posten for at få kontakt med ofrene.

Håndværksrådet har tidligere undersøgt i hvor høj grad medlemmerne var blevet udsat for annoncehajernes opringninger.

”Stort set alle vores medlemmer var blevet ringet op mere end en gang det seneste år,” siger Peter Andersen, der også fortæller, at mellem 15 og 20 procent havde betalt til annoncehajerne. I gennemsnit mellem 18.000 og 20.000 kroner. Det svarer til beløb på op i mod 80 millioner kroner.

Systemet fungerer i bund og grund ligesom spam. Hvis man spreder haglene nok, så skal man nok ramme nogen.

Tyske bagmænd

Om det nye tyske forsøg på at sælge fupannoncer vil blive ligeså effektive i Danmark som de danske sidestykker, står endnu hen i det uvisse.

Men firmaet bag har aktiviteter i mindst 10 andre lande og har eksisteret i hvert fald siden 2003, så noget tyder på, at bagmændene har skabt sig en forretning.

”Når der i årevis har været sådan nogle firmaer her, så er det jo fordi de tjener penge. Vi ved ikke, hvor meget de tjener, men det ser ud til at være rimelig store beløb, der er i omløb,” siger Peter Andersen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere