Microsoft vil købe sig ind i Facebook

Med en plan om at opkøbe Facebook-aktier forsøger Microsoft at tage en større bid af internet-annoncekronerne fra søgegiganten og ærkerivalen Google.

Software-giganten Microsoft forhandler om at købe fem procent af aktierne i det populære online-community Facebook.

Prisen for denne andel ligger et set mellem 300 - og 500 millioner dollar, svarende til mellem 1,6 - og 2,6 milliarder danske kroner. Det skriver finansavisen Wall Street Journal.

Formålet med aktieopkøbene er at møve sig ind på Googles område og score nogle af de mange internetannoncekroner, der er i omløb.

Microsofts investering er tegn på, at firmaet igen vil forsøge at får mere fart i online-forrretningen på et tidspunkt, hvor Google manifesterer sin førerposition på det hurtigt voksende marked for internet-reklamer.

Kampen mellem de to giganter får således endnu en et boost.

Men slaget om Facebook-aktierne kan blive blodigt, for Google har nemlig også vist stor interesse for tjenesten, skriver avisen.

39 millioner brugere

På verdensplan blev Google-ejede websider, i august måned besøgt af 561 millioner unikke brugere, mens Microsofts websider stod for 525 millioner unikke besøgende.

Det kunne således ligne en næste lige kamp, men sammenligner man tallene med dem fra august 2006 afspejles Googles succes.

Google har i følge statistikvirksomheden comScore World Metrix haft en stigning på 20 procent i antallet af unikke brugere, mens Microsofts stigning er på fire procent.

Det er denne situation, som giganten fra Redmond nu arbejder på at vende.

Interessen for Facebook skyldes web-stedets eksplosive vækst.

Siden maj i år er brugerantallet på Facebook steget fra 24 millioner til 39 millioner brugere i august. Firmaet har 300 ansatte og en egenkapital på godt 200 millioner kroner.

Facebook er vurderet til en gigantiske sum på mere end 50 milliarder kroner.

Hverken Microsoft eller Facebook har ønsket at kommentere aktieopkøbet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere